AKP'liler cami yeri için birbirine girdi; Ankara'daki büyükler devrede

Ordu Ünye'de Adem Palabıyık, AKP Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan'ın kardeşi Adem Argan tarafından darp edildi. Kavgayı, bir caminin AKP ilçe başkanının evinin önüne yapılıp yapılmaması ile ilgili tartışma tetikledi. AKP'liler arasındaki siyasi ayrışmanın da olayda etkili olduğu anlaşıldı. Çözüm için parti yönetimi ve vali de devredeymiş.

Ordu Ünye'de 'Foto Adem' takma adıyla bilinen ve fotoğrafçılık yapan Adem Palabıyık, AKP Ordu Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan'ın kardeşi Adem Argan tarafından dükkanının yanında bulunan bir caminin avlusunda darp edildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre şiddetle sonuçlanan olaylar zinciri Pınarbaşı Mahallesi'nde yönetimi AKP'lilerden oluşan cami yaptırma derneğinde yaşanan fikir ayrılıkları ile başladı. AKP İlçe Başkanı Argan ve ailesi derneğin yapacağı caminin kendi evlerinin önüne yapılmasını isterken Adem Palabıyık caminin herkesin ulaşabileceği merkezi bir yerde olmasını savundu. Tam da bu yüzden 1 sene önce Adem Palabıyık ve Argan ailesi arasında husumet oluştu.

Palabıyık, Facebook üzerinden Arganlar'a yönelik eleştirilerde bulundu ve yapılması planlanan caminin Pınarbaşı Mahallesi'nde merkezi bir yere yapılması gerektiğini, dile getirerek "Camimizin mahallenin(köyün) ortasına yapılması için ilçe başkanının (Kemal Selim Argan) evinin mahallenin ortasında mı olması gerekiyor?' diyordu.

Palabıyık bu paylaşımlarına 1 yıl kadar devam etti. Tartışma büyüyerek ailelere de yansıdı. Argan ailesi ile Adem Palabıyık'ın arası iyice açıldı.

Daha önce karşılıklı suç duyurusunda bulunuldu

Bu bir yıl içerisinde Argan ailesinin Palabıyık'ı bir kaç defa tehdit ederek darp etmeye kalkıştığı öne sürüldü. Adem Palabıyık, AKP ilçe başkanı Kenan Selim Argan'ın diğer kardeşi Alper Argan hakkında suç duyurusunda bulundu. Alper Argan da Adem Palabıyık hakkında suç duyurusunda bulundu. Adem Palabıyık ayrıca Argan ailesinin "Cumhubaşkanının adını kullanarak iş yaptırdığını" öne sürdü.

27 Ocak 2022 tarihinde saat 12:20 sularında Adem Palabıyık tadilatta olan dükkanında otururken Adem Argan dükkanına gelerek konuşmak istediğini belirtti. Bunun üzerine ikili dükkanın yakınında bulunan başka bir caminin avlusuna gitti. İddiaya göre konuşmak istediğini belirten Argan Palabıyık'a hiçbir şey demeden kafa attı. Adem Argan yere düşen Adem Palabıyık'ı tekmeledi. Çevre esnafının araya girmesiyle taraflar ayrıldı. Adem Palabıyık olay sonrası darp raporu aldı.

Numan Kurtulmuş ve Yavuz Selim Kıran çekişmesi mi?

Argan ailesinin AKP içerisinde Numan Kurtulmuş'a yakın olduğu, yine AKP'li olan Adem Palabıyık'ın ise Dışişleri Bakan Yardımcısı ve köylüsü olan Yavuz Selim Kıran'a yakın olduğu iddia edildi. Ayrıca, Kıran'ın parti içerisinde Kurtulmuş'tan hazetmediği ve Ünye'deki etkisinden de rahatsız olduğu ve darba varan husumetin de parti içi çekişmenin yansıması olabileceği ilçede yayılan söylentiler arasında.

'Ankara'dan büyüklerimiz aradı'

Kendisine telefonla ulaştığımız saldırı mağduru Adem Palabıyık, yaşanılan olay üzerine kendisini "Ankara'dan büyüklerinin" aradığını ve Ordu Valisi Tuncay Sonel'in yanına gideceğini söyledi.

Vali Sonel ile görüşmesi sonrası tekrar görüştüğümüz Adem Palabıyık, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın bir danışmanının araya girdiğini sorununun çözüleceğini hatta 10 gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüştürülmeyi beklediğini aktardı. Ancak kendisi, ısrarlarımıza rağmen, bu kişinin ismini vermekten kaçındı.

'Adalete de güvenim yok' diyen Adem Palabıyık, AKP İlçe Başkanı'nın evinin önüne yapılacak caminin parasının söz konusu derneğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan aktarıldığını öne sürdü.