Belediyede bir garip ihale: Ya FETÖ'ye verecekler, ya peşkeş çekecekler

Belediyede bir garip ihale: Ya FETÖ'ye verecekler, ya peşkeş çekecekler
AKP'li Şahinbey Belediyesi, köprülü kavşak yapımı için ihaleye çıktı. İhaleyi FETÖ'den hükümlü ortağı bulunan şirket kazanınca ihale iptal edildi. Tekrarlanan ihaleyi, ilk ihalede 122 milyon TL teklifiyle ikinci sırada yer alan Burakcan İnşaat, 208 milyon TL'lik teklifle kazandı. İlk ihalede 'FETÖ itirazlarını' kabul etmeyen belediye yüzünden halkın cebinden 86 milyon TL çıkmış oldu.

AKP’li Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin köprülü kavşak ihalesini daha önce 96 milyon 921 TL'ye bir iş ortaklığı kazandı, ikinci ise belediyenin açıklamasına göre 8 milyon TL farklık bir teklif vermişti. Belediyenin açıklamasına göre, 122 milyon TL'lik teklif veren Burakcan İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi'ydi.

İhaleyi kazanan iş ortaklığında bulunan Uluray şirketinin yüzde 51 hisse sahibi, Mustafa Erkam Karakuş’un FETÖ'den 6 yıl 3 ay hükümlü olduğu ortaya çıkınca ortaklıktaki diğer firmalar itirazda bulundu, belediye itirazı reddetti. Kamu İhale Kurumu'na taşınan itiraz değerlendirildi, kabul edildi. İhale iptal edilerek, yeniden yapılmasına karar verildi.

Şahinbey Belediyesi ihaleyi tekrarladı. İlk ihalede KDV dahil 122 milyon TL'lik teklif vererek ikinci sırada yer alan Burakcan İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bu sefer KDV dahil 208 milyon TL'nin üzerinde bir teklifle kazandı.

Şahinbey Belediyesi, ilk ihalede yapılan itirazları kabul etmiş ve iş ortaklığını devre dışı bırakmış olsaydı Burakcan İnşaat'ın aynı işi 86 milyon TL daha uygun fiyata yapacağı ortaya çıkmış oldu.

Gerçekleştirilen ikinci ihale henüz onaylanmazken, aynı iş için vatandaşın cebinden 86 milyon TL fazla çıkartacak olan ihalenin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

Şahinbey Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, söz konusu durumla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu eleştirerek şöyle konuştu:

"Şahinbey Belediye Başkanı'nın 'Her şeyi ben bilirim' tavırları, Şahinbeyli hemşehrilerimizin cebinden daha çok para çıkmasına sebebiyet veriyor. Bakalım, 2 gün önce pazarlık usulü ile yapılan bu ihale onaylanacak mı, yoksa iptal mi edilecek?"