Ablası Gülistan'ın mezuniyetinde konuşmak istedi, yaka paça sahneden atıldı

Tunceli'de, Munzur Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet törenine 'Gülistan Doku nerede?' sloganları damga vurdu. Törene katılan Gülistan Doku’nun Ablası Aygül Doku elinde kardeşinin fotoğrafı ile sahneye çıkarak bir konuşma yapmak istedi ancak üniversitenin güvenlik görevlileri abla Doku’yu zor kullanarak sahneden indirdi.

Tunceli'de, Munzur Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, kısa bir konuşma yaptıktan sonra törenden ayrıldı. Vali törenden ayrıldıktan sonra kürsüye çıkarak konuşan Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek Munzur Üniversitesi'nin başarılı bir akademik yılı daha geride bıraktığını aktardı.

Rektörün konuşmasından sonra mezun olan öğrenciler sahneye çağırıldı ve diplomaları teslim edilmeye başlandı. Bu sırada Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku elinde 888 gündür kayıp olan kardeşinin büyük bir fotoğrafı ile sahneye çıkarak konuşmak istedi.

whatsapp-image-2022-06-09-at-22-08-56-1.jpeg

Üniversite yönetiminin talimatı ile abla Doku'nun konuşmasına izin verilmezken sahneden de indirilmesi istendi. Abla Aygül Doku’ya eşlik eden bir grup öğrenci ise bu sırada sahnede 'Gülistan Doku Nerede?' sloganları attı.

Üniversitenin güvenlik görevlileri Aygül Doku’yu zor kullanarak sahneden indirmek istediği esnada bu kısa süreli arbede yaşandı. Doku ve yanındakiler yaka paça sahneden indirildi.

Doku sahneden indirildiği esnada fenalaştı. Bir süre dinlenerek kendine gele abla Aygül Doku, gazetecilere açıklamada bulundu.

whatsapp-image-2022-06-09-at-22-08-57-2.jpeg

‘Bugün Gülistan’da kepini atıp mezun olacaktı’

Munzur Üniversitesinin mezuniyet töreninin yapıldığı alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Abla Aygül Doku, "Gülistan yaşasaydı o da bugün mezuniyet kepini havaya atacaktı" diyerek şunları söyledi:

“Gülistan senin davanın peşini hiç bırakmadım. Bırakmadım Gülistan seni. Seni karanlıkta bırakmayacağım. Gülistan yaşamış olsaydı bugün burada arkadaşları gibi o da diplomasını alacak kepini havaya atacaktı. Gülistan bana derdi mezun olduğum gün ikimiz de mavi elbise giyelim. Öyle çok severim ki maviyi. Gülistan diplomasını almaya gelemedi. Bırakmadılar diplomasını alsın. Onu 888 gündür karanlıkta bırakıyorlar. Ben diplomasını almaya geldim, üniversite rektörü ve hocaları Gülistan için 5 dakika bir zaman ayırıp bana Gülistan’ın diplomasını vermediler. Bir üniversite düşünün ki 888 gündür kayıp olan öğrenciye bu şekilde sahip çıkıyor. Acınacak halde değilim benim ciğerim yanıyor. 888 gündür ben sabahları uyandıramadığım kardeşimi Gülistan’ımı kaybetmenin acısını yaşayarak güne başlıyorum. Üniversiteye bakın sanki hiç Gülistan kaybolmamış. Gülistan’da bu cübbeyi giyecekti. Gülistan’da kepini kaldıracaktı, Gülistan’ın öğrencileri olacaktı. 888 gündür Gülistan’ın hayallerini, gençliğini ve geleceğini çaldılar. Gülistan’a söz verdik, o gün mavi giyecektik ve diplomayı beraber alacaktık ama olmadı Gülistan’ın arkadaşları diplomalarını aldı o ise karanlıkta”