Gülistan Doku ailesine valilik önünde polis müdahalesi

Gülistan Doku ailesine valilik önünde polis müdahalesi
870 gündür kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku'nun ailesi ve arkadaşları valilik binasına girmek istersen polis müdahalesiyle karşılaştı. Abla Aygül Doku müdahale sırasında baygınlık geçirdi.

871 Gündür kayıp olan ve kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku’nun Annesi, Babası ve Ablası bugün sabah saatlerinde valilik binasına girerek dertlerini valiye anlatmak istedi. Ancak ailenin valilik binasına girişine polis izin vermedi aile üyeleri ısrar edince polis aile üyelerine müdahalede bulundu abla Aygül Doku müdahale sırasında baygınlık geçirdi.

whatsapp-image-2022-05-24-at-16-04-24-1.jpeg

Kızını Twitter'dan çek

Dün Diyarbakır’dan Tunceli’ye gelerek 871 gündür kaybolan kızlarının akıbetini sormak için Vali Mehmet Ali Özkan ile görüşen Doku ailesi, valilikten çıktıktan sonra aralarında HDP İstanbul milletvekili Dilşat Canbaz ve TİP İstanbul milletvekili Sera Kadıgil’in de bulunduğu bir grup ile birlikte yürüyen aile üyeleri daha sonra basın açıklaması yaptı. Seyit Rıza Meydanına kadar pankart açarak yürüyen Doku ailesi Seyit Rıza Meydanında yaptığı açıklamada konuşan Gülistan Doku’nun Ablası Aygül Doku, anne ve babasının vali ile görüştüğünü, valinin aileye 'kızınız Aygül sosyal medyayı kullanmayı bıraksın' telkininde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Vali Mehmet ali özkan babama demiş ki kızını Twiter’den çek kızın artık yazmasın. Ben Twiter’de ne yazıyorum Gülistan 870 gündür karanlıkta. Vali Özkan benim yazdığım o cümlelerden mi rahatsız olması gerekiyor, yoksa Gülistan’ın 870 gündür olmayışına mı karanlıkta kalmasına mı?”

whatsapp-image-2022-05-24-at-16-04-25.jpeg

'Gülistan’ı çok konuştuk sesimizi duyan olmadı'

Gülistan Doku’nun kayboluşunun 870’inci gününde yapılan basın açıklamasına katılan TİP İstanbul milletvekili Sera Kadıgil, yaptığı konuşmada 870 gündür kayıp olan Gülistan Doku için sosyal medyada çok yazdıklarını ve meclis kürsüsünde konuyu çok kez dile getirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“870 gündür kayıp olan Gülistan doku için sosyal medyada çok yazdık, meclis kürsüsünde konuyu çok dile getirdik İstanbul’da çok açıklama yaptık ama ne gören ne duyan oldu. Bu kez Dersim’de bu durumu haykırmak istiyoruz. Yanımda Doku ailesi var 870 gündür 21 yaşındaki kızları kaybedildi ve bedeninin nerede olduğunu dahi bilmiyorlar. Başında dua edecekleri bir mezarları bile yok.”

whatsapp-image-2022-05-24-at-16-04-26.jpeg

Erdoğan, Soylu ve Bozdağ Gülistan’ı bulacağız dediniz?

Sera Kadıgil açıklamasında İçişleri Bakanına ve Adalet Bakanına da seslenerek şunları belirtti;

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sen bu aile ile görüştün, 'bu ülke büyük ülkedir söz veriyorum kızınızı bulacağım' dedin. Neredesin Süleyman Soylu! Sözünü neden tutmuyorsun Süleyman Soylu? Bu ülkenin eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni Adalet bakanı olan Bekir Bozdağ, sen bu aileyi tanıyorsun. 2 ay önce görüştün, dosyayı ben inceleyeceğim dedin kızınızı bulacağım dedin neredesin Adalet Bakanı Bozdağ, buradan soruyoruz. Ve bu bakanları saraydan atayan Recep Tayip Erdoğan sen de bu aileyi tanıyorsun, sen de görüştün bu insanlarla, sen de söz verdin kızınızı bulacağız diye, şimdi neredesiniz, unutmalarını mı bekliyorsunuz, çok beklersiniz. Bu insanlar 21 yaşındaki kızlarına 870 gündür Adalet arıyorlar kendi adaletlerini kendileri mi bulmalılar?"

Doku ailesine valilik önünde polis müdahalesi

Pazartesi günü Tunceli’de pankart açarak Milletvekilleri ile birlikte yürüyen Gülistan Doku’nun ailesi bugün sabah saatlerinde Tunceli valiliğinin önüne giderek kızlarının akıbetini sormak için oturma eylemi yapmak istedi.

Aile üyeleri Anne Bedriye, Baba Halit, ve Abla Aygül Doku açtıkları pankart ile Tunceli Valiliği'nin önüne geldiler. Valilik bahçesine geçerek burada oturma eylemi yapmak isteyen aile üyelerinin geçişine Polis barikat kurarak izin vermedi.

Aile üyeleri girmek için ısrar edince çevik kuvvet ekipleri aile üyelerine müdahale ederek girişlerine izin vermedi. Polis ve Aile üyeleri arasında yaşanan kısa süreli arbede sırasında abla Aygül Doku boynunda aldığı darbe sonucu baygınlık geçirirken anne Bedriye doku arbede sırasında yere yığıldı.

Anne Bedriye Doku elinde olan bir demet papatyayı polislere göstererek "Benim kızım da bu çiçek gibiydi ona ne oldu diye" çiçekleri arbede boyunca polislere gösterdi.

Adalet ve hukuktan umudumuzu kestik

Valilik Önünde yaşanan arbede sonrası Abla Aygül Doku artık Türkiye’de adalete inançları kalmadığını ve kendilerini kabul edecek bir Avrupa ülkesi olursa hemen Türkiye’yi terk edeceklerini belirterek şöyle dedi:

“Burada ben annem ve babam varız kızımıza ne oldu diye sormak istiyoruz yüzlerce polis ile önümüzde barikat kuruyorlar. Oysa dosyada şüpheli olan şahıs için bir gün böyle bir barikat kurmadılar. Burada Avrupa ülkelerine çağrıda bulunuyoruz, aile olarak biz bu ülkede Cumhurbaşkanı Adalet bakanı, İçişleri Bakanı ve bütün devlet yetkilileri ile görüştük. Hepsi bize söz verdi Türkiye büyük ülke Gülistan’ı bulup size vereceğiz katiller kim ise cezasını çekecek sözünü verdiler. Gelinen süreçte 871 gündür karşı karşıya kaldığımız tablo polis barikatı. Avrupa ülkelerine yaralı bir aile olarak sesleniyoruz, biz bu ülkede Adalete ve hukuka olan inancımızı yitirdik. Hangi ülke bizi kabul ederse hangi ülke kızınızı bulacağız katilleri tespit edeceğiz derlerse bizi kabul ederlerse biz yarın saba buradan çıkalım o ülkeye gidelim. Ülkemizde başvurmadığımız yer kalmadı ve kapılar kapandıysa hep bu ülkede yapabileceğimiz bir şey kalmadı kendimizi güvende görmüyoruz.”

Tosuncuk yurtdışında getirildi benim kızım burada bulunmuyor

Valilik Bahçesinde kızım nerede diye haykırmak isteyen ve polis müdahalesi ile karşılaşan Anne Bedriye Doku elindeki papatya demedi ile Halk TV’ye yaptığı özel açıklamada, 3 yıldır kızı için gözyaşı döktüğünü belirterek şunları söyledi;

“Kızım neredeyse 3 yıl oldu kayıp ve benim gözyaşlarım hiç durmadı. Ben ekmek yerken beraber gözyaşlarını da yutuyorum. Benim kızım ne oldu, benim kızım bir çiçekti bir fidandı siz biliyorsunuz isteseler kızımı 24 saatte ortaya çıkarırlar ama hep olayın üstünü örtüyorlar. Gülistan’ın erkek arkadaşının arkasında kim var, Bakın Türkiye’de çiftlik kurup insanları dolandıran Tosuncuk yurt dışındaydı devlet dedi bizim kolumuz uzundur geri getirdiler bu Zaynal kimdir bunun arkası bu kadar kuvvetli Mehmet ağar mı var kim var bunun arkasında neden benim kızım ortaya çıkarılmıyor”

'Benim kızım bir fidandı bir çiçekti yüreğimden kopardılar'

Anne Bedriye Doku, ellerindeki çiçekler ile polisler ile arbede yaşadın ve hiç elinden bırakmadın bu çiçekleri sorusuna ise; “Benim kızım bir çiçekti onun hayalleri vardı, öğrenciydi bu çiçek gibiydi fidandı kızım. Bu çiçeği dalında kopardılar benim çiçeğimi yüreğimden kopardılar bu yürekte ateş var hiçbir zaman sönmeyecek. Bugün bir daha valilik bahçesine gidelim dedik ama polis barikatı var katil için bu barikat hiç olmadı” Anne Doku, daha sonra elindeki çiçekleri polis barikatı içindeki bir kadın polise uzattı kadın polis çiçekleri alıp barikat içinde çıktı.

Gülistan Doku ailesinin valilik bahçesine girmesine izin verilmemesi ve yaşanan arbede sonrası olay yerine gelen Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin polislere "Yaptığınız hukuksuz bir durum, aile üyelerine gerekli iyi niyeti göstermek zorundasınız" diyerek tepkisini dile getirdi ve gazetecilere açıklamada bulundu.

Baro başkanı Çetin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün bu ailenin çığlığını duyan kalmadı sadece ülkemizde değil bütün dünyada bu çığlık duyuldu. Gelin görün ki bu ilde her yerde kameraların olduğu gündüz saatlerinde bir üniversite öğrencisi kaybettirildi. Buraya gelen barolar değil buraya adalet adına gelen ve vicdanı olan herkes şunu söylüyor: 'Gülistan doku nerede?' Aile üyeleri 871 gündür kızlarını arıyorlar neredeyse bulunup kendilerine verilmesini istiyorlar. Sadece şüpheli değil şüphelinin babasına ve başka yerlere de yoğunlaşmak gerekiyor. Eğer Gülistan bir kişi tarafından vurulup ortadan kaybettirilseydi bu olay şimdiye kadar çoktan su yüzüne çıkmıştı. Eğer bu durum bir ekip işi ise bir organizasyon işi ise bunun da derhal ortaya çıkarılması gerekiyor. Biz baro alarak olayın takipçisiyiz ve dosyada ismi geçen kim varsa şüpheli kim varsa baro olarak haklarında suç duyurusunda bulunacağız.”