Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının serbest bırakılmasına itiraz

Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının serbest bırakılmasına itiraz
813 gündür kayıp olan Munzur üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı ve Doku soruşturmasının tek şüpheli sanığı olan Zeinal Abakarov’un geçtiğimiz hafta gözaltına alındı. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Abakarov için Doku ailesinin avukatı itiraz etti.

Tunceli'de kaldığı yurttan 5 Ocak 2020 tarihinde ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov göz altına alınmıştı. Savcılık sorgusundan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından Zeinal Abakarov, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Doku ailesinin Avukatı Ali Çimen, Zeinal Abakarov’nun eski ve yeni ifadeleri arasında çelişkiler bulunduğunu ve birçok karanlık nokta oluştuğunu bu nedenle adli kontrol kararına itiraz ettiklerini belirtti.

whatsapp-image-2022-03-27-at-14-20-25.jpeg

Baş şüpheli 2 yıl sonra ilk kez titizlikle sorgulandı

Avukat Ali Çimen, Zeinal Abakarov’un ciddi şekilde sorgulandığını belirterek halktv.com.tr’ye şöyle konuştu:

"Gülistan Doku dosyasında baş şüphelinin ilk defa ciddi anlamda bir sorgulaması yapılmıştır. Baş şüpheli, sorgunun yarısında ara vererek sorguya devam etmek istemediğini ve daha sonraki aşamada ise avukatıyla devam edeceğini belirtti ve sorgulaması bitti”

'Adli kontrol kararına itiraz ettik'

Avukat Ali çimen savcıların şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu için iki yönlü adli kontrol kararı verdiklerini bu nedenle de bu karara itiraz ettiklerini belirterek,

“O sorgulamadan sonra soruşturmacılar baş şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle iki yönlü adli kontrol kararı vermişlerdi. Biz de bu adli kontrolün dosyanın geldiği bu aşamada yetersiz olduğunu düşünerek adli kontrol kararına itiraz etmiş bulunmaktayız” dedi.

'Dosyanın bir nihayete erdirileceğini düşünüyoruz'

Ali çimen açıklamasına şöyle devam etti:

“Soruşturmacılarla yaptığımız görüşmelerde öncekinin aksine çok titiz bir şekilde yaklaşıldığını söyleyebiliriz. Taleplerimizin birçoğunun kabul edileceği yönünde bizde bir iyimserlik oluştu. Gerçekten de dosya kapsamında HTS çalışmaları çok eksik yapılmıştı. Orada çok anlamlı veriler elde edilebilirdi. Birçok yapılmayan işlem vardı. Soruşturmanın sıhhati açısından şu aşamada biz bunları söylemeyeceğiz ama bunların da yapılacağına dair biz de kuvvetli bir kanı oluştu. Bu aşamadan sonra Gülistan Doku dosyasının bir nihayete erdirileceğini düşünüyoruz”

'Doku'nun yeri konusunda bilgiler gelmekte'

Çimen, Gülistan Doku’nun bulunduğu yerler konusunda kendilerine bilgiler geldiğini belirterek açıklamasını şöyle tamamladı:

“Soruşturmada ilerleme kaydedilmesi ardından dosyanın failleri arasında bir çatlağın oluştuğunu düşünmekteyiz. Bize çeşitli vasıtalarla Gülistan Doku'nun yeri konusunda bilgiler gelmektedir. Burada biz soruşturmanın başından itibaren, Gülistan Doku'nun ailesi de söylemişti. Gülistan'ın yerini söyleyecek kişiler yönünden biz hukuki bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bunlar yönünde herhangi bir şikâyetimiz oluşmayacak. Failler de bu soruşturmada meydana gelen yaklaşım değişikliğinden sonra onlar da yakalanacaklarını düşündüklerinden bence orada da bir nedamet gelişecektir"

Etiketler :