Gülistan Doku’nun erkek arkadaşının ifadesi ortaya çıktı

Gülistan Doku’nun erkek arkadaşının ifadesi ortaya çıktı
Tunceli’de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin erkek arkadaşı Zeynal Abarakov Antalya'da gözaltına alındı. Abarakov'un ifadesindeki ayrıntılara halktv.com.tr ulaştı.

İki yıldan fazladır kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeynal Abakarov ilk kez şüpheli sıfatı ile Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bugün gözaltına alındı.

Yaşadığı Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alınanın Zeynal Abarakov yaklaşık 4 saat süren sorgusundan sonra sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol ve 15 gün arayla kolluk güçlerine imza vermek şartıyla şerbet bırakıldı.

Gözaltına alınan Doku’nun erkek arkadaşı Abakarov’un ifadesinin detaylarına Halk TV ulaştı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Zeynal Abakarov Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükten sonra Alanya Adliye Sarayına götürüldü. Burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına bağlanarak sorgusu yapıldı.

Sorguya başsavcı ve soruşturma savcısı birlikte katıldı

Zeynal Abakarov’un Alanya Adliyesi'nde yapılan sorgusu yaklaşık dört saat sürdü. Adliye sarayında Rusça bilen bir tercüman hazır bekletildi. Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı ve soruşturma savcısının Zeynal Abarakov’a 30’dan fazla soru sordukları öğrenilirken Zeynal’ın sorgu boyunca Türkçe konuştuğu ve tercümana gerek duymadığı öğrenildi.

"Biz Gülistan ile ayrılmıştık benimle birleşmek için yanıma geldi"

Abarakov, Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce 5 Ocak 2020 günü sabah saat 11.00 sularında kendisi ile yaptığı ve MOBESE kameralarına yansıyan görüşmenin detayları sorguda şu şekilde anlattı;

"Ben Tunceli–Elazığ karayolu üzerinde bir cafede çalışıyordum. Gülistan yanıma geldi. Önce biraz cafe içinde daha sonra da bahçede bir süre konuştuk. Biz Gülistan ile ilişkimizi bitirmiştik ben istemiyordum. Gülistan benim yanıma geldi ve tekrar benimle birleşmek istediğini söyledi. Bu konuda ısrar etti, ben kabul etmediğimi ve bu ilişkinin bittiğini kendisine söyledim.

Bir süre bu konu üzerinde konuştuk ve Gülistan Üniversiteye gideceğini orada bir hocası ile görüşeceğini söyleyip yanımdan ayrıldı.”

Kontörüm olmadığı için Whatsapp üzerinde görüşüyordum

Savcıların, neden bütün görüşmelerini Whatsapp üzerinden yaptığını sorması üzerine Abakarov,

"Whatsapp üzerinde görüşme yaptığım doğrudur. Normal telefon görüşmesi için kontörüm yetersiz kaldığı için çalıştığım cafede ve bulunduğum yerde internet hatlarına bağlanarak görüşmelerimi ücretsiz olarak yapıyordum. Bu görüşmenin başka bir amacı yoktu."

Gülistan hiçbir zaman intihar edeceğini bana söylemedi

Sorgu sırasında savcıların "Gülistan ile yaptığın görüşmeler sırasında, ayrıldığını söyleyince ya da aranızda geçen tartışmalarda hiç söyledi mi?" sorusuna ise Abakarov şu şekilde cevap verdi;
"Ben Gülistan ile arkadaş olduğum süre zarfında ve ilişkimizin bittiğini kendisine söylediğim zaman dilimine kadar Gülistan hiç bir zaman bana 'intihar edeceğim' ya da buna benzer bir cümle kurmadı. Aramızda böyle bir konuşma geçmedi."

Sorgu uzayınca avukat talep etti

Zeynal Abarakov'un 4 saat süren sorgusunun ilk bir buçuk saatinde avukat istemediği ancak Başsavcı ile soruşturma savcısının yoğun soruları karşısında daha sonra avukat talep ettiği öğrenildi. Sorguya kısa süre ara verilerek barodan avukat talep edildi. Baronun gönderdiği avukatın sorgu salonuna gelmesinden sonra geriye kalan iki buçuk saatlik sorgu sırasında Zeynal Abarakov avukatından yardım alarak sorulan soruları cevapladı.