Mikrop bırakmıyor! Bir tutam tüketmek bile yetiyormuş.. İbni Sina’nın mucize baharatı

Mikrop bırakmıyor! Bir tutam tüketmek bile yetiyormuş.. İbni Sina’nın mucize baharatı
İbni Sina’nın önerdiği 3 mucize baharat hem beyni koruyor hem de hafızayı geliştiriyor. Üstelik bu üç baharat vücuttaki tüm mikropları da söküp atıyor.

Beyni ve hafızayı geliştiren üç baharat bulunuyor.. Herkesin mutlaka sofrasında bulunması gereken bu baharatlar ayrıca vücuttaki tüm mikropları da söküp atıyor.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil hafızayı kuvvetlendirir. Bulanık görmeye iyi gelir ve mideye faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral yapılı hastalıklara şifadır. Kusmayı durdurur.

Hardal: Aç karnına tüketilirse zekâyı artırır. Suyu kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılır ve balgamı önler.

BBC Türkçe'de yer alan bir haberde de; Hafızayı koruyan ve bunamayı önleyecek yiyecekler sıralandı. İşte o yiyecekler

1. Haftada en az bir kez balık yemek büyük yararlar sağlıyor.

2. Çilek ve yaban mersini gibi antioksidan bakımdan zengin meyvelerin bilişsel dejenerasyonu geciktirdiği kanıtlanmış durumda.

3. Günde 30 gram kadar kabuklu yemiş ile yulaf, mısır, kabuklu pirinç, çavdar ve akdarı gibi tam tahıl ürünlerinin protein ve mineral bakımından zengin olduğu kadar bunamaya karşı da yararlı olduğuna inanılıyor.

4. Ispanak ve diğer yeşil sebzelerin zihinsel gerilemeyi yavaşlattığı biliniyor.

5. Hafif bilişsel sorunları olan kişilere B vitaminleri verildiğinde önemli ilerlemeler kaydettikleri görüldü.

6. Kakaonun sinir hücrelerini koruyucu etkisi olduğuna inanılıyor. Çikolatayı seviyorsanız şeker oranı az, kakao oranı yüksek olanlarını tercih etmelisiniz.

7. Avokadonun içerdiği sağlıklı yağların beyin sağlığına iyi geldiği biliniyor.

VÜCUTTAN MİKROP ATAN BESİNLER

Yaban mersini;

Yapılan bir çalışmada, her gün yaban mersini tüketen erkeklerin tüketmeyenlere göre daha fazla NK hücresi ürettiği görüldü. Başka bir çalışmada da çilek yiyen aşırı kilolu yetişkinlerde kalp hastalığı ile ilişkili bazı enflamatuar değerlerin seviyeleri daha düşük çıktı.

Brokoli

Brokoli, iltihaplanmayı artıran sitokin ve NF-kB seviyenizi azaltır. Ayrıca brokoli iltihaba savaş açan sülforafan açısından da zengindir. Karnabahar, Brüksel lahanası ve lahanayı söylemeyi de unutmayalım.

İlgili Haberler