Lokum gibi bir kavurma pişirmek zor değil.. Bu teknik lezzeti daha da artırıyor

Lokum gibi bir kavurma pişirmek zor değil.. Bu teknik lezzeti daha da artırıyor
Kırmızı et pişirirken işinize yarayacak bir aşçılık tüyosu; İster dana eti ister kuzundan yapın ama kavurmayı mutlaka böyle yapın

Kavurma, Türk mutfağındaki en lezzetli yemeklerdendir. Pilav yanına da çok iyi yakışmaktadır. Kavurma pişirirken lokum gibi olmasını sağlayacak bir tarif var;

Bu tarife göre yapacağınız kavurma çok daha lezzetli olacaktır.

Kavurma için malzemeler:

3.jpg
500 gr dana eti

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı su

1 soğanın suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pulbiber

1 çay kaşığı kekik

Kavurmanın yapılışı


Bir kaba yoğurt, yağ, soğan suyunu ve tuzu ilave edelim, güzelce karıştıralım. Etleri iyice yıkayıp süzelim, hazırladığımız karışıma ekleyip iyice karıştıralım.

Etin mühürlenmesi için iyice ısınmış tencereye atıp suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Yarım su bardağı suyu ve tuzu ilave edelim, kapağı kapatalım. Suyunu iyice çekip yumuşayan etlere baharatları ilave edip karıştıralım, ocaktan alalım. Afiyet olsun.

Kavurma nasıl yapılır? İşte yumuşak lokum gibi kavurmanın tarifi ve püf noktaları...

LOKUM GİBİ KAVURMA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

*Eti kavurmak için çok yanmaz ve yapışmaz, çiziği olmayan, kalın tabanlı bir tava ya da tencereye ihtiyacımız var yine.

*Kavurma işleminde mutlaka tereyağı ve sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Kavurmak istediğiniz eti bu tavanızın ya da tencerenizin içerisine alın.

*Orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. Etiniz suyunu salacak ve tekrar çekecektir. Bu aşamalarda karıştırma işlemine devam edin.

*Etinizin rengi dilediğiniz kıvama gelince tuz, karabiberini ya da diğer malzemeleri de ekleyerek biraz daha kavurun ve ocaktan alıp servis edin.

*Vaktiniz varsa dolapta bir kaç saat sosuyla bekletilirse daha lezzetli olur.

Kaynak: Halktv.com.tr - Mynet.com

İlgili Haberler