Eklenince makarnanın daha lezzetli olmasını sağlıyor.. Besin değerinin yok olmasını önlüyor

Eklenince makarnanın daha lezzetli olmasını sağlıyor.. Besin değerinin yok olmasını önlüyor
Makarnanın çok daha lezzetli ve çok daha sağlıklı olması için bilmeniz gereken aşçılık sırrı. İşte makarna pişirirken bilmeniz gereken yöntem.

Kim ne derse desin makarna hem ucuz hem en lezzetli yiyeceklerden. Makarna yaparken makarnanın çok daha lezzetli olmasını sağlayacak bazı püf noktalar bulunuyor.

Makarna pişirirken bilmeniz gereken teknik;

Bazı aşçılar makarna suyunu dökmüyorlar. Makarnanın en büyük besin değeri zaten suyunda. Eğer makarna haşladıktan sonra suyunu döküyorsanız sakın dökmeyin. Makarna suyunu makarna sosuna ekleyin. Böylelikle hem makarnanın lezzetini katlamış olacaksınız hem de makarnanızın besin değeri yok olmamış olacak.

Halktv.com.tr

macaroni-2863299-960-720.jpg

Öte yandan aşçıların bir uyarısı daha var..

Makarnayı bazı hanımlar yıkıyorlar. Oysa makarnayı yıkamak hatalı bir davranış. Yıkanan makarnanın besin değeri yok oluyor.

pasta-2142229-960-720-001.jpg

ZARARLIYMIŞ

Makarna pişirirken hazır sosları da kullanmamak gerekiyor. Tarifsiteniz.com'da aktarılanlara göre; Makarna için ev yapımı sos tarifini kullanmak gerekiyor. Marketlerde satılan hazır soslar faydalı olmadığı gibi hem de evde yapılan soslardan daha lezzetsiz.

spaghetti-507764-960-720.jpg

İlgili Haberler