Kelle paça kadar ünlü değil - Ancak bu çorba çok şifalıymış! Üstelik çok doyurucu

Kelle paça kadar ünlü değil - Ancak bu çorba çok şifalıymış! Üstelik çok doyurucu
Türk mutfağının en çok sevilen çorbalarından birini sizlerle paylaşacağız. Ayran aşı çorbasından bahsediyoruz.. İşte tadına bayılacağınız o çorba.

Türk mutfağının belki de en lezzetli çorbalarından. Ancak mercimek çorbası veya kelle paça çorbası kadar ünlü değil.

Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu çorbayı özellikle çocuklarınız çok sevecek. Çorbanın içerisine eklenen malzemeler hem çorbayı doyurucu hale getiriyor hem de çok daha sağlıklı yapıyor.

Üstelik yapılışı son derece kolay!

-003.jpg

Tarifsiteniz.com'dan Sadık Şimşek; Ayran aşı çorbasının tarifini paylaştı. Yoğurtla yapılan bu çorba en sağlıklı çorbalar arasında yer alıyor. Sivas ve ilçelerinde de çokça tüketiliyor.

Malzemeler:

1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
2 su bardağı yoğurt (en az 1 bardağı süzme yoğurt olmalı)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Kıvamına göre su (yaklaşık 5 bardak)


Üzeri için:

4-5 dal demet dereotu

Nasıl Yapılır?

Ayran aşı çorbası tarifine bir gece önceden nohut ve buğday ıslatılarak başlanır. Nohudu yumuşatmak için mutlaka ıslatmak gerekiyor. Sabah şişen buğdayları ve nohutları ayrı ayrı haşlayın. Yoğurt tel çırpıcı ile derin bir kapta çırpılır. Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın ve haşlanma işlemi tamamlandıktan sonra altını kapatın ve soğutun. Nohudun suyunu sakın çorbaya eklemeyin! Bu zararlıdır. Mutlaka bu suyu dökün! Ardından çırpılmış yoğurta önce tuz sonra da buğday ve nohutları dökün ve karıştırın. Çorbanız hazır. Kaselere koyduktan sonra ince ince kıydığınız dereotundan bir tutam serperek servis edebilirsiniz. afiyet olsun... Dilerseniz yeşil soğanla afiyetle bu çorbayı içebilirsiniz. Bu çorba yaz kış yapılabilecek en pratik çorbalardandır.

İlgili Haberler