Tel kadayıf yaparken bu yöntemi denemelisiniz- Asla kıvamı şaşmıyormuş

Tel kadayıf yaparken bu yöntemi denemelisiniz- Asla kıvamı şaşmıyormuş
Tel kadayıf en sevilen tatlılar arasındadır. Türk mutfağının belki de en pratik tatlı tarifidir. Tel kadayıf yaparken bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Kadayıf hem ülkemizde hem de Ortadoğu’nun birçok yerinde tüketilen en sevilen tatlı malzemelerinden biri olarak bilinmektedir. Künefeden muhallebiye birçok tarifte kullanılabilen kadayıfla bugün biz geleneksel bir tel kadayıf tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız. Kadayıfların arasını biz Antep fıstığı ile tatlandırdık ancak siz cevizle de nefis bir tat elde edebilirsiniz. İşte tel kadayıf tatlısının malzemeleri ve yapılışı;

.jpg

Gerekli Malzemeler:

500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz


Şerbeti için

4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Tel kadayıfın tarifi;

Kadayıfları tel tel ayırarak başlayabilirsiniz. İnce ince açın tüm kadayıf tellerini. Tepsinizi yağlayıp kadayıfı serin. Bir kat kadayıf bir kat ceviz atacağız. Dilerseniz dövülmüş fındıkta ekleyebilirsiniz. Ancak önce cevizleri diri kalacak şekilde havanda dövelim ya da rondo da çekelim. Ancak cevizler yerken ağza gelsin diye incecik çekmeyin. Cevizleri çektikten sonra bir kat ceviz bir kat kadayıf konur.

Son katı kadayıfla kapladıktan sonra küçük bir tepsi yardımı ile üzerinden bastırmanızı öneririz. Zaten ev yapımı kadayıf pişerken kabarır ve puf bir görüntüsü olur. Bu sıkılaştırma yöntemi denge sağlar. Bastırdıktan sonra üzerine tereyağını kızdırıp olabildiğince eşit olarak dökün.

200 derecede ısıttığımız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Kadayıf pişerken şerbeti yapabilirsiniz. Şeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Kadayıf pişene kadar şerbeti soğuyacaktır. Tatlınızı şerbetleyin dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun...

Mutlaka bu ölçülere göre hareket edin. Böylelikle yapacağınız tatlının kıvamı asla şaşmayacaktır. Tatlınızın lezzetli olması için kullanacağınız suyun mutlaka içme suyu olmasına dikkat edin. Çeşme suyu kireçli olduğu için tatlınızın lezzetsiz olmasına yol açabilir.

İlgili Haberler