Et pişirirken bir tutam ekleyin - Ete lezzet katıp çok daha iyi pişmesini sağlıyormuş
Kırmızı et pişirmenin inceliklerini bilmek gerekiyor. Eti lezzetlendiren bir kaç küçük püf nokta var;
Öncelikle etinizin içerisine evde varsa mutlaka tereyağ ekleyin. Tereyağ etin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kavurma yaparken bir çok aşçı kuyruk yağı öneriyor. Etin içine bir tutam eklenen kuyruk yağı ete lezzet katıyor. Etin çok daha iyi pişmesini sağlıyor.
AYÇİÇEK YAĞINDAN UZAK DURUN!
Ayrıca aşçılar et pişirirken kesinlikle ayçiçek yağını önermiyor. Eğer illa sıvı yağ kullanacaksanız zeytinyağı kullanabilirsiniz.
MÜKEMMEL ET NASIL KIZARTILIR?
Gerekli malzemeler;
Yarım kg jülyen doğranmış biftek
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 adet patlıcan
5 adet küçük boy patates
Yarım kg çarliston biber
Yeteri kadar tuz
Et kızartma tarifi;
Bifteği 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber ile iyice harmanlayıp 30 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Etinizin lokum gibi pişmesi için eti mutlaka dinlendirmek gerekiyor. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp soteleyin. Tavayı önceden iyice ısıtmayı ihmal etmeyin. Diğer taraftan kabuklu şekilde dörde bölünmüş patlıcanı, elma dilimi doğranmış patatesi ve ikiye kesilmiş biberleri geniş bir kaba alın. Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip harmanlayın. Eğer varsa biraz kuyruk yağı yoksa tereyağ ekleyebilirsiniz. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağının ortasına eti, kenarlarına da sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz fırına sürerken domateste dilimleyebilirsiniz. Bu etli kızartma tarifi vazgeçilmeziniz olacaktır.