Severek tüketiyorduk. Oysa baş ağrısına yol açıyormuş! Beyni direk etkiliyor

Severek tüketiyorduk. Oysa baş ağrısına yol açıyormuş! Beyni direk etkiliyor
Baş ağrısına neden olan yiyecekler açıklandı. Listedeki dikkat çeken yiyecek ise şifa deposu zeytin. Evet yanlış duymadınız. Zeytin fazla tüketildiğinde baş ağrısına yol açıyormuş.

Halk TV'nin derlediği bir haber yine dikkatleri üzerine çekecek. Baş ağrısına neden olan yiyecekler listesini paylaştı uzmanlar. Uzmanların paylaştığı bilgilerde baş ağrısına neden olan yiyecekler sıralandı. Bu yiyeceklerin büyük bir bölümü sofralarımızdan eksik olmuyor.

1. Rafine şeker...

Ham şeker beyaz küp şekere dönüştürülürken birçok işlemden geçirilir.

Şeker kamışı lifleri, toprak kalıntıları ve bakterilerden arındırmak için yıkama, kaynatma, filtreleme ve kurutma gibi işlemler uygulanır. Daha sonra tekrar beyazlatma işleminden geçer. Fakat bu işlemler sırasında şekerin içindeki vitamin, mineral ve proteinler azalır. Hatta kansere bile neden olabilir.

Rafine şeker bağışıklık sistemini etkileyerek baş ağrısına ve migrene neden olur.


2. Yer fıstığı ve kabak çekirdeği...

Bilimsel araştırmalara göre yer fıstığı ve kabak çekirdeği bazı insanlarda baş ağrısına neden olabiliyor. Bunun nedeni "Tyramine" maddesi.
Fıstık ve çekirdek zaman geçirmek üzere yenilen gıdalardandır. Farkına varmadan fazla miktarda yediğinizde baş ağrısına neden olabilirler.


3. Soya sosu...

Yemeklere lezzet katmak için kullanılan soya sosu, fernmante edilmiş soya fasulyesinden imal edilir.


Özelikle Çin yemeklerinde kullanılan soya sosu baş ağrısına yol açar. Sağlıklı değildir.


4. Zeytin...

olive-2614000-960-720.jpg

Zeytin ve zeytinyağı da kimi insanlarda baş ağrısına yol açabiliyor.
Zeytin ve zeytinyağı aslında çok şifalıdır fakat çok fazla tüketildiğinde baş ağrısına neden olabilir.

5. Kurutulmuş, yaşlandırılmış, tütsülenmiş et çeşitleri...

Kurutulmuş ve yaşlandırılmış etler, özellikle de pizzalarda kullan?lan "pepperoni" içeriğindeki yüksek sodyum ve nitrat nedeniyle baş ağrısına yol açar. Taze et tüketmeyi tercih etmelisiniz.


6. Çin yemekleri ve fast food'lar...

Çin yemekleri "Monosodium Glutamate" adı verilen amino asit içerir. Diğer tatları dengelemek için kullanılan bu maddeye gıda güvenliği kurumları onay vermiştir. Kısaca MSG adı verilen bu madde hamburger, pizza, kızarmış tavuk, kızarmış patates gibi fast food'larda da kullanılır.


Ne var ki, MSG içeren gıdalar, diatbet ve obezite riskini arttırır, tansiyonu yükseltir ve baş ağrısına neden olur. Doktorlar, MSG içerikli gıdalardan tamamen uzak durmanızı tavsiye ediyor.


7. Yıllandırılmış peynirler...

Peynire düşkün insanlar için yıllandırılmış (eski) peynirler vazgeçilmezdir. Kimi peynir çeşitleri 30 gün, kimileri 6 ay, kimileri daha uzun süre yaşlandırılır.
Ne var ki, eski peynirlerin fazla miktarda tüketilmesi yüksek tansiyona, alerjiye ve baş ağrısına yol açabilir.

ŞARAPTA BAŞ AĞRISINA YOL AÇIYORMUŞ!

Öte yandan Cumhuriyet'in geçtiği bir haberde de kırmızı şarabın baş ağrısına yol açtığı belirtildi. Kırmızı şarap... Kırmızı şarap koyu renkteki üzümlerden yapılır. Şarap üretiminde fermantasyon ve yıllandırma işlemleri uygulanır. Kırmızı şarap baş ağrısına neden olan gıdaların başında gelir.

İlgili Haberler