Fasulyeyi ziyan etmeyin. Tam kıvamında lokanta usulü kuru fasulye böyle pişiyor

Fasulyeyi ziyan etmeyin. Tam kıvamında lokanta usulü kuru fasulye böyle pişiyor
Kuru fasulye pişirirken bilmeniz gereken pişirme yöntemi. Kuru fasulye böyle pişirildiğinde lokantalardaki kadar lezzetli oluyor.

Türk mutfağının en gözde besinlerinden biri olan kuru fasulye, böbrek rahatsızlıklarına karşı etkili görev görmektedir. Vücudun organları arasında böbreğe daha çok destek sağlamaktadır. Problemlerin giderilmesinde de yardımcı olur. Romatizma şikayetlerinin son bulması için düzenli kuru fasulye tüketilmesi önerilir. Kuru fasulye sindirim sistemi içinde çok faydalıdır.

KURU FASULYENİN LEZZETLİ TARİFİ NASILDIR?

Lokantalarda yapılan kuru fasulyeler çok daha lezzetli oluyor. Sizlerde evde kuru fasulye pişirirken mutlaka bu tarif sırlarından yararlanın.

Kuru Fasulye Malzemeler;

4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
500 gram kuru fasulye bir gece önceden suda bekletilmiş
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber


Kuru Fasulye Yemeği Yapılışı;

*Tenceremize ilk önce yemeklik olarak doğradığımız soğanları bir miktar sıvıyağ ve tereyağıyla kavuralım.
*Soğanların kavrulmasının ardından domates salçasını ilave edelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
*Bir gece önceden dinlendirmiş olduğumuz fasulyeleri tencereye koyup 1-2 dakika karıştıralım.
*Üzerine suyu, tuzu ve toz biberi ekleyelim.
*Kapağını kapatıp yumuşayana kadar bekleyelim.
*Pişince altını kapatıp dinlendirdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde sunabilirsiniz.


*Kuru Fasulye Yemeğinin Püf Noktaları;

Fasulyeleri dilerseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz bu pişme süresini kısaltmak için kullanılabilir.

İlgili Haberler