Müftülüğün 10 Kasım kararı 'profesörü' rahatsız etti!
Yayınlanma:
Kocaeli Müftülüğü, Atatürk’ün 87’nci ölüm yıl dönümünde 10 Kasım’da tüm camilerde mevlit okunacağını duyurdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Uysal, Müftülüğün bu kararını hedef alarak “Atatürk İslam’ı bu topraklardan söküp atmaya çalışmışken…” açıklamasında bulundu. Uysal, tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın, Kocaeli Müftülüğü’nün 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okutma kararını hedef alan açıklamalarda bulundu.
Kocaeli Müftülüğünden dikkat çeken '10 Kasım' kararı

ÖNCE PAYLAŞTI SONDA SİLDİ
Prof. Dr. Ahmet Uysal, paylaşımında “Atatürk İslam’ı bu topraklardan söküp atmaya çalışmışken ve bu tip dini merasimlere karşıyken, Atatürk için mevlit okutmak kimi memnun etmek için?” dedi. Uysal'ın paylaşımı sosyal medyada tartışma konusu oldu. Skandal açıklamalarıyla büyük tepki çekerken Uysal, kısa süre sonra paylaşımını sildi.
