AKP’li vekiller de AKP’den umudunu kesmiş!

Meclis’te bütçe görüşmelere var. 2023 bütçesini yapmak, onaylamak, uygulaması için yürütmeye vermek, uygulanmasını denetlemek yasama organının en önemli görevlerinden birisi…

Ama ilgi yok…

Özellikle AKP sıraları hep boşmuş. 30 vekil, 40 vekil… CHP’li Özgür Özel açıkladı, kavganın çıktığı gün genel kurulda AKP’li sekiz milletvekili varmış… AKP’li Işık’ın koşarak gelip İYİ partili Örs’ün kafasına vurarak ölümün eşiğine getirdiği kavgadan söz ediyorum. AKP sıraları hurra muhalefet sıralarına hücum etmiyor. Topu topu sekiz kişiler..

286’da sekiz…

Gerisi arazi! Gerisi partisinden umudu kesmiş ki veya bir daha vekil olamayacağını görmüş ki kendi işleriyle meşgul…

Bana ne bütçeden demiş!..

Bir de şu var: Meclis işlevini yitirdi. Yasama organı devre dışı bırakıldı. Güya bütçeyi Meclis yapacaktı. Bütçe Saray’da yapılıyor, onaylanması için prosedür gereği Meclis’e gönderiliyor. Meclis, üzerinde çalışıyormuş gibi yapıyor. Konuşuyormuş gibi yapıyor. Tartışıyormuş gibi yapıyor. Sonunda kılına dokunmadan evet oyu verip onaylıyor.

Hal buysa… AKP’li vekiller oylamaya katılırım evet oyu veririm, görevimi yaparım zaman harcamanın anlamı yok diye düşünmüş olabilir mi?

AKP Grup Başkan Vekili Turan arkadaşlarının başka görevlerde olduğu için AKP sıralarının boş olduğunu söyleyerek savunma yapmış, inandırıcı mı?

Hiç değil… Neden mi?

Hadi beşi hadi onu görevli diyelim. 276’sı da mı görevli…

Sonra milletvekillerinin en önemli işi yasa yapmak daha da önemlisi bütçe yapmaktır. Saray’ın hazırladığı Reis’in tek başına uygulayacağı bütçe Meclis’te ama AKP’li vekiller ortada yok…

Olacak iş mi?

Reis’lerinin her gün kim var kim yok diye yoklama aldırdığını bilmiyorlar mı?

Devamsızlık yapanlara fatura kesileceğinin farkında değiller mi?

Bilmez olurlar mı, farkındalar tabii…

O halde neden gelmiyorlar?

Haber Türk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre birkaç nedeni varmış. Sarıkaya bu durumu AKP’nin etken bir ismine sormuş. Şu yanıtı almış:

‘Her ne kadar üç dönem kurallarını geçen seçim MKYK kararına bağlamış olsak da 3’üncü döneme takılacak milletvekili sayımız 100’den fazla. Buna 15’i aşkın da 5 dönemdir vekillik yapanları ekle. Bir de MHP ile liste ittifakına girecek gibi görünüyoruz onları da koy… Arkadaşlar bütün yaşananların yükünün sırtlarına yıkılıp, yerlerine yeni isimlerin geleceğine inanıyor.”

Hadi 120, 130 kişi bu durumda şunun şurasında altı ayımız kaldı. Vekil sıfatıyla, cakamız yerindeyken gezelim tozalım veya işlerimi halledeyim derdinde.

Gerisi?

Büyük ihtimalle partilerinin bir daha iktidar yüzü göremeyeceğin anlamışlar!.. Yani AKP’den umudu kesmişler!..

***

Yazıyı Sesli Köşe'den dinleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Tezkan Arşivi