Üst düzey AKP'li yetkili: Erdoğan'ın Sürtük ifadesinden hicap duydum

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında Gezi'ye katılanlara ilişkin kullandığı 'sürtük' ifadesini üst düzey bir AKP'liye sorduğunu ve AKP'li kişinin "Sürtük ifadesinden hicap duydum" dediğini aktardı.

halktv.com.tr yazarı ve programcısı İsmail Saymaz, Halk TV'de Konuşmasak Olmaz programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günkü grup toplantısında Gezi direnişine katılanlara ilişkin kullandığı "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadesini AKP'li üst düzey bir yetkiliye sorduğunu açıkladı.

'Erdoğan'ın Sürtük ifadesinden hicap duydum'

Saymaz görüşmeyi şöyle aktardı:

“Bugün yayına gelmeden önce AK Partili üst düzey bir yetkiliyi aradım. Ona şunu sordum; ‘sürtük’ ifadesi Cumhurbaşkanının konuşma metninde var mıydı? Yoksa bunu irticalen mi söyledi? Bence irticalen söyledi. Promptere bakmıyor. Bütün ökesiyle önce çürük diyor sonra sürtük diye devam ediyor. Bunu sordum. Hangisi doğrudur? Dedi ki; “Temenni ederim ki irticalen söylemiş olsun, aklına gelmiş olsun. Tahminimce çürük sökük gibi bir ikileme kullanırken herhalde ağzından bu çıkmış olabilir.” Yani öyle bir metnin hazırlanmış olduğundan da hicap duyuyor Ak Partililer. En azından görüştüğüm üst düzey yetkili onun daha önce hazırlanmış bir metinden olmasından bile rahatsızlık duyuyor. Bu bir küfür. Geçiştirilebilecek bir şey değil. Cumhurbaşkanının kullandığı bu sözden kendi partisinin yöneticileri bile utanıyor.”