TÜGVA’nın ordu, emniyet ve yargı kadrolaşmasının belgeleri sızdırıldı

TÜGVA’nın ordu, emniyet ve yargı kadrolaşmasının belgeleri sızdırıldı
Gazeteci Metin Cihan, TÜGVA'nın eski yöneticisi tarafından kendisine ulaştırılan belgeleri Twitter hesabından yayınladı. Belgelerde TÜGVA'nın ordu, emniyet ve yargıdaki kadrolaşması yer alırken Cihan, "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'paralel devlet yapılanması' başlığı atardım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında olduğu TÜGVA Vakfı'na ait belgeler sızdırıldı. Gazeteci Metin Cihan eski bir TÜGVA yöneticisinden kendisine iletilen belgeleri sosyal medya hesabından yayınladı. Devlet kadrolarına atanan kişilerin de bulunduğu belgeleri paylaşan Cihan "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'paralel devlet yapılanması' başlığı atardım" dedi.

'FETÖ'den bir farkı yok'

Cihan, eline geçen dosyaları "FETÖ'cülerin yaptıklarından ne farkı var tüm bunların. Amaç aynı, yöntemler aynı, sonuçlar aynı. Sadece cemaat isimleri farklı" sözleriyle değerlendirdi.

Cihan'a belgeleri atan eski yönetici, atanmak isteyen kişilerin TÜGVA ile iletişime geçip istediği yere atandığını iddia etti.

"Paralel devlet yapılanması"

Belgelere ulaşan Cihan Twitter hesabında şu ifadelere yer verdi:

“TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım. Din istismarına dayalı ordu, emniyet, yargı kadrolaşması başta olmak üzere, FETÖ diye anlatılan ne varsa, tamamı bunlarda da var. Üstelik kişilerin kaydı tutulmuş. Kimlik numaralarına kadar. Excel listesi aslında daha uzun. Görsel olarak paylaşabilmek için bir kısmını aldım. Umarım okunabiliyordur. İsimlere, kimlik numaralarına, telefonlara bant çektim ama bu listelerin başka ellerde de olduğuna eminim. Bugün torpiliyle mutlu olanlar, yarın zor zamanlar geçirebilir.”

İşte o belgeler:

tugva.jpgtugva2.jpg

tugva3.jpg

tugva4.jpg

tugva5.jpg

Kadrolaşmayı anlattı

Belgeleri Cihan'la paylaşan eski TÜGVA yöneticisi, kişilerin devlet kadrolarına nasıl yerleştirildiklerini şöyle açıkladı:

“TÜGVA’nın kullanmış olduğu ERP adında telefona indirilen bir program vardı. Sonrasında bu program bozuldu ve milyonlarca kişinin kimlik bilgileri kimin eline geçti belli olmadı. Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin T.C.'sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim.”

tugva11.jpg

'Kişi atanmak istediği yeri seçerdi'

“Bu adrese bağlı bir link olurdu o link bir seferlik gönderilir kişi atanmak istediği bilgileri buraya girerdi. Sonra bu liste Esad Erdoğan, Enes Eminoğlu, İsmail Emanet ve Faruk Duruş un yaptığı değerlendirmenin ardından yukarıya gönderilirdi. Bu listelerden birçoğu atanırdı. Benim gönderdiğim sadece bir kısmıdır. Bu mail de bir kıza yapılan taciz yazışması da var. şu anda bu işleri teşkilata bakan İbrahim Beşinci ve ekibi yürütüyor. illerden verileri toplayıp işlem yapıyorlar. İbrahim daha önce bağcılar belediyesinden maaş alıp işe gitmemesiyle gündem olmuştu. Vakıfta görev yapanların hepsi bir kurumda çalışıyor. hepsini yazacağım.”