ORC, AKP'ye bayrak açtı: Son 2 yılda değişen oy oranını paylaştı

ORC, AKP'ye bayrak açtı: Son 2 yılda değişen oy oranını paylaştı
İktidara yakınlığıyla bilinen ORC Araştırma ile AKP Genel Merkezi arasında yaşanan tartışmanın ardından, ORC Başkanı Mehmet Pösteki dikkat çeken ifadeler kullanarak, son 2 yılda AKP'nin düşen oy oranını paylaştı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi ORC'nin Başkanı Mehmet Pösteki, 2023 seçimlerinde Erdoğan'ın aday olmaması durumunda AKP kulislerinde yerine geçebilecek isimi açıkladığı çalışmaya AKP'den tepki gelmişti.

Pösteki, Hulusi Akar'ın adını verdi

Pösteki, gazeteci Nevşin Mengü'nün “Erdoğan herhangi bir nedenle 2023 seçimleri için aday olmazsa kim olur?” sorusuna kulislerde Hulusi Akar’ın isminin geçtiğini söyledi.

AKP'ye tepki gösterdi

Pösteki'nin Hulusi Akar'ın adını vermesi üzerine AKP Genel Merkezi, ORC Araştırma'ya yaptırdığı hiçbir araştırma olmadığı çünkü şirketi "bilimsel yeterlilik ve etik çerçevesinde" görmediği açıklamasını yaptı.

Pösteki ise AKP Genel Merkezi'nin bu açıklamasına tepki göstererek, "Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, yerli ve milli dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil" yanıtını verdi.

Son 2 yılda AKP'nin oy kaybı

ORC'nin Başkanı Mehmet Pösteki'nin konuya ilişkin sosyal medyadan yaptığı sıralı açıklamalardan sonra ORC'nin hazırladığı bir görsel paylaştı. Görsel AKP'nin son 2 yılda oy oranında gerçekleşen düşüşü gösteriyor.

fbfnr-2xoai1div.jpg

'Doğrusu hiç şaşırmadık'

Pösteki'nin konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı sıralı açıklamalar şöyle:

"Malumunuz; Dün bir araştırma çalışması yayınladık. Çalışmamız Ak Parti’yi tatmin edecek sonuçlar içermediği için olsa gerek, bir genel merkez yöneticisi tarafından bilim ve etik kurallarına uymadığımız söylendi. Doğrusu hiç şaşırmadık."

"Araştırma firmalarını ve/veya seçmeni suçlayarak seçim kazanılsaydı, 20 yıldır Ak Parti değil, tabela partileri yönetiyor olurdu ülkeyi ama 20 yıldır muhalefetin yaptığını bugün Ak Parti yapıyor ve bu bile başlı başına haklılığımızı ortaya koyuyor."

"Kendi yetersizliklerini Cumhurbaşkanına hissettirmemek için dün, YERLİ VE MİLLİ dedikleri bizlere bugün ne dedikleri hiç umurumuzda değil."

Etiketler :