İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama: Halkın ekmeğiyle uğraşmayın

Halk TV'de Can Coşkun'un sunumuyla ekrana gelen Haber Masası programına konuk olan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun Hadımköy'de yapılan halk ekmek fabrikasının yandaşa peşkeş çekileceği iddiası ve akıllara gelen 'yine fabrika engeli mi?' sorusu hakkında konuştu.

İstanbul Halk Ekmek'in karşılaştığı fabrika engeli sorunu hakkında konuşan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, İstanbul Halk Ekmek'in karşılaştığı fabrika engelini değerlendirdi.

'23 Haziran'ı sindiremiyorlar'

Nama, AKP Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'nun yandaşa peşkeş çekecekler ifadeleriyle tweet atmasını değerlendirerek şöyle konuştu:

"23 Haziran'ı sindiremiyorlar, bu her davranışta ortaya çıkıyor. Hikaye şu, olmayan bir şeyle ilgili AKP'nin İBB Meclis Grup Başkan Vekili bir basın toplantısı yaptı. Sanki bir şey bulmuşçasına elinde bir belge, İBB Halk Ekmek fabrikasını yandaşa peşkeş çekecekler diye tweet attı. Burada onun dile getirmek istediği şey şuydu, İBB Meclisi'nin ve belediyelerin en üst karar organı, TBMM'ye denk gelecek yasama diyebileceğimiz organ meclistir, encümen de yürütmedir. Yasal bir prosedürü yerine getirmek için İBB'nin mülkiyetinde olan ve fabrika da yine İBB'nin yaptığı Hadımköy'deki fabrika, söz konusu olan yer burası."

'Göreve geldiğimizde birkaç hafriyat alınmıştı'

"Biz göreve geldiğimizde, bu fabrikada daha birkaç kamyon hafriyat alınmıştı. Fabrika yok ortada, hafriyat alınan engebeli bir arazi. Hatta bu fabrikanın temelini genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte attık. O fabrikayı şimdi hızla tamamlıyoruz, şu an yüzde 60 seviyelerinde. İnşallah 2022'nin de ilk yarısında faaliyete geçireceğiz ve tüm İstanbullulara e-ticaret ile de ürünlerimizi ulaştırmayı düşünüyoruz."

'İBB'nin mülkiyetinde olan fabrikanın İBB'ye tahsisi'

Nama, yandaşa peşkeş iddialarının asılsız ve temelsiz olduğunu ifade ederek İBB'ye ait bir mülkiyetin yine İBB'ye ait bir şirkete tahsisinden başka bir durum olmadığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Bu fabrikanın da mülkiyeti İBB'de, İBB'nin mülkiyetinde olan bir fabrikanın yine İBB'ye ait bir şirkete tahsisi gerekiyor, bu da İstanbul Halk Ekmek. Hiç korkmasınlar paniklemesinler bu AKP dönemi değil, sayın Ekrem İmamoğlu'nun döneminde böyle işler dönmez, beklentileri boşa çıkacak. Dün koparttıkları bir yaygarayla insanları boş bir gündemle uğraştırıyorlar. Büyükşehire ait İstanbul Halk Ekmek'e kiralanacak, olay bu. Özetle izleyicilerimizin, yurttaşlarımızın anlayacağı bir dille söylüyorum. Çeşitli zamanlarda engellemeler çıkarttılar, siz de özellikle duyarlı davrandınız, kamuoyunda bir gündem oluşturdunuz. Bu baskıların karşısında duramadılar, oybirliğinde geçirdiler. Bugün yine bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Ben o arkadaşlara derim ki, halkın ekmeğiyle uğraşmayın, oradan size ekmek çıkmaz."