TİP'li vekillerden köprüde Gezi eylemi: Her yer Taksim her yer direniş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP vekilleri Ahmet Şık ve Sera Kadıgil Gezi'nin yıldönümünde boğaz köprüsüne pankart astı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, Gezi'nin 9. yıldönümü sebebiyle boğaz köprüsüne pankart astı.

'Her yer Taksim her yer direniş' yazılı TİP'li vekillerin astığı gezi pankartı polis tarafından kesildi. Vekiller ile polis arasında arbede yaşandı. Müdahale sırasında polisin Kadıgil'in telefonunu denize attığı öğrenildi.

'Polis telefonumu denize attı'

Erkan Baş'ın sosyal medya hesabından yaşananları ifade eden Kadıgil "Merhaba Ben Sera :) Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü'ne 'Her yer Taksim, her yer direniş' pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar :) Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!" dedi.

Gezi Direnişi 9'uncu yılında

31 Mayıs 2013 tarihinde patlak veren Gezi Direnişi’ne giden süreç, 27 Mayıs’ta iş makinelerinin parka girmesinin ardından, haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda başladı. Kitlelerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmış, polisin müdahalesi sonrasında ertesi gün daha kitlesel şekilde Gezi savunucuları parka akın etmişti.