Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir’den Babacan, Davutoğlu ve Arınç’a çağrı

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman Halk TV'de Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç’a çağrı yaptı.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Halk TV'de Kayda Geçsin programının konuğu oldu.

Gezi davası dosyasında müşteki sıfatıyla yer alan dönemin AKP içerisindeki isimleri Bülent Arınç, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan Kahraman, "Tweet atmakla bitmez. Elinizi taşın altına koyacaksınız" dedi.

"Kenara çekilemezsiniz" diyen Meriç Demir Kahraman, Tayfun'un Can'ın Mücella ablanın duruşları bellidir. Ayaklarının altında bir taş oynamaz. Öyle sağlam bir zeminde ki bastıkları yer, verilemeyecek hiçbir hesapları yok. Bunu bildikleri için de hesap sormuyorlar, hüküm kesiyorlar" ifadesini kullandı.

'Açıklama kıymetlidir ama geçtir'

Seçim hattında bu kararının alındığını belirten Kahraman şöyle devam etti:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Bülent Arınç... Birçokları açıklama yaptı. Dava dosyasında müşteki sıfatıyla yer alana sayın Babacan, Davutoğlu ve Arınç'a açık çağrımdır. Açıklama geçtir, kıymetlidir ama geçtir. Dahası, yetmez... 'Mağdur değilim' demekle de bitmez. Dönemin hükümetinde görevli insanlar olarak bu insanların hükümeti devirmeye çalıştığına dair bir tehdit gördünüz mü? Açıkça beyan edin, davaya bu anlamda katkı sağlayın, adalete katkı sağlayın diye açıkça çağrıda bulunuyorum.

'Boynunuzun borcu'

Taksim Dayanışması'nın taleplerine bakın, 'hükümet istifa' diye bir laf bile yoktur. Ki 'hükümet istifa' demek anayasal haktır. Taksim Dayanışması'ndan temsilcilerle Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan bu insanları Ankara'ya götürüp dinlediler mi? Dinlediler. O zaman hangi hükümet nasıl bir tehdit altındaymış? Madem böyle açıklamalar yapıyorlar, buradan Bülent Arınç'a, Ali Babacan'a, Ahmet Davutoğlu'na açık çağrımdır: Kenara çekilemezsiniz, bunu yapmak boynunuzun borcudur. Böyle bir tehdit gördünüz mü, görmediniz mi. Dava dosyasına buyurun girin anlatın, tweet atmakla bitmez. Elinizi taşın altına koyacaksınız, bu insanların hayatı söz konusu. Dahası tehdit edilen şey meslektir, kent hakkıdır, hukuktur.