Tayfun Kahraman'ın eşi: Vera'nın babasıyla bir gününü çalanlar bedelini ödeyecek

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir, "Vera'yla Tayfun'un bir gününü alan Can Atalay'ın Şükran Atalay'la Mustafa Atalay'la bir gününü çalan, Mücella Yapıcı'nın Burcu Yapıcı'yla bir gününü çalan herkes bedelini ödeyecek" dedi.

Gezi Davası sonrası 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Halk TV'de Haber Masası programına konuk oldu.

Demir, verilen kararın hukuksal değil siyasi olduğunu vurgulayarak "Biri çıksın desin ki Tayfun Kahraman şunu yapmış, bir taş atmış cebine şu kadar para girmiş, bir şey ispat edilsin yani. Ortada ispat edilmiş bir şey yok" dedi.

Kahraman'ın kızı Vera'yla vedalaştığı görüntüler hatırlatılan Demir "Vera'yla Tayfun'un bir gününü alan Can Atalay'ın Şükran Atalay'la Mustafa Atalay'la bir gününü çalan, Mücella Yapıcı'nın Burcu Yapıcı'yla bir gününü çalan herkes bedelini ödeyecek" dedi.

Demir'in konuşmasından satır başları şöyle:

Sözün bittiği yerdeyiz ya da hukuksuzluk artık bu durumu tarif edemez hale gelmiştir. Hukuksuzluk demeyeceğim, hukuk yok diyeceğim. Ortada senelerdir, 2018 28 Kasım'da Tayfun Kahraman, Can Atalay, Mücella Yapıcı'nın çağırıldığı ifade sürecinden itibaren yaşadığımız süreç siyasidir, hukuki değildir.

Biri çıksın desin ki Tayfun Kahraman şunu yapmış, bir taş atmış cebine şu kadar para girmiş, bir şey ispat edilsin yani. Ortada ispat edilmiş bir şey yok. Dünden beri telefonlarım susmuyor. Organize edilmiş öyle mi? Şu an benim yaşadığım şeyi kimse organize edemez. Tayfun Kahraman'ın el konulan telefonları susmuyor. Bu dayanışmadır, Gezi de öyleydi. Ben doktor şehir plancıyım. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, kamusal mekanlar üzerine, Beyazıt Meydanı, Sultanahmet Meydanı, Taksim Cumhuriyet Meydanı üzerine doktora tezim vardır açın okuyun. Meydan nedir, nasıl kullanılır, Gezi'ye nasıl sahip çıkılmıştır, meydanlara nasıl sahip çıkmak lazım?

Hepimiz oradaydık diyen herkes müebbetlik midir?

Tayfun Kahraman darbeciymiş, siz hiç devlet eliyle devlet uçağıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın masasına oturmuş darbeci olabilir mi? Her şey ortada gün gün arşivleri açın bakın her şey nasıl tetiklenmiş. Önceden kurgulanmış şeyler diye başlıyorlar, hangi tarihte ne denilmiş bir şey yok. Delil tartışalım dendi hiçbir şey tartışılmadı. Bu hukuksuzluk herkesi yakar. Bugün bize yarın başkasına. Bugün hepimiz oradaydık diyen, Gezi'deydik diyen herkes müebbetlik midir?

'Hiçbir şeyimiz yarım kalmayacak'

Bizim hiçbir şeyimiz yarım kalmayacak. Tayfun çok üzgün, Vera'dan çalınan her gün için üzgünüm. Mücadelesine devam edeceğini, bizden alınan her günü telafi edeceğimizi konuştuk. Vera'yla Tayfun'un bir gününü alan Can Atalay'ın Şükran Atalay'la Mustafa Atalay'la bir gününü çalan, Mücella Yapıcı'nın Burcu Yapıcı'yla bir gününü çalan herkes bedelini ödeyecek.

'Hukuku çiğneyen herkes gerçek hukukun karşısında yargılanacak'

Bugün hukuku çiğneyen herkes gerçek hukukun karşısında yargılanacak. Bugün hepimiz oradaydık diyen herkese söylüyorum. Bizim alnımız ak, başımız dik. Bu onurumuzdur, nişane olarak göğsümüze takarız. Biz buradan çıkarız, o toz bir yere iner, o rüzgar döner. Bugün hukuku çiğneyenler gerçek hukukun karşısında hesap verir.