Soylu, Peker'e koruma tartışmasında işaret etmişti: Çalışkan'a bağlı üç daire başkanı yurt dışında görevlendirildi

Soylu, Peker'e koruma tartışmasında işaret etmişti: Çalışkan'a bağlı üç daire başkanı yurt dışında görevlendirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili tartışmada işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı İnterpol Dairesi, Dış İlişkiler Dairesi ve Havacılık Dairesi başkanları, yurt dışında görevlendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 ilin emniyet müdürünün merkeze çekildiği ve 33 ilin emniyet müdürünün değiştirildiği emniyet müdürleri kararnamesinin ardından yurt dışındaki 27 misyona atama yapıldığını duyurdu.

EGM Genel Müdür Yardımcısı'na yurt dışı görevi 

Buna göre; Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Hüner, Brüksel’de İçişleri Müşaviri olarak görevlendirildi. Hüner’e bağlı olan Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan da İçişleri Müşaviri olarak Üsküp’te atandı.

Çalışkan'ın daire başkanları yurt dışına

İçişleri Bakanı Soylu’nun, Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili tartışmada işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı üç daire başkanı da İçişleri Müşaviri olarak yurt dışına gönderildi.

İnterpol-Europol Dairesi Başkanı Lütfi Çiçek Katar’ın başkenti Doha’da, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Volkan İmişci Lahey’de ve Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaşı ise Atina’ya atandılar.

Çalışkan, Peker’e koruma tartışmalarının ardından açığa alındığı iddiaları üzerine Cumhuriyet Gazetesi’ne “Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak, bir görelim bakalım” açıklamasını yapmış; daha sonra da “Bunların yazılacağından haberdar değildim” demişti.

Özel Harekat Başkan Yardımcısına Kabil görevi 

Öte yandan Özel Harekat Başkan Yardımcısı Abdullah Dündar Kabil’e, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanı Kemal Şahin Londra’ya, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz Lefkoşa’ya İçişleri Müşaviri olarak atandı.

Trabzon Müdürü Hartum'a 

Emniyet müdürleri kararnamesiyle merkeze alınan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper Sudan’ın başkenti Hartum’a, Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Avusturya’nın başkenti Viyana’ya, Kırıkkale Emniyet Müdürü Günter Şenses Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya, Tekirdağ Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gönderildi.

Başmüfettişler müşavir oldu 

Polis başmüfettişleri Subutay Eraslan BM Daimi Temsilciliği’ne gönderilirken; Washington’a Teoman Kuru, Pekin’e Deniz Alemdar, Paris’e Sefer Akıllı, Tiflis’e Necmettin Akça, Tahran’a Cengiz Erişir, Roma’ya Gafur Cem Cehdioğlu, Astana’ya İsmail Akıntürk, Budapeşte’ye İsmail Yılmaz, Bükreş’e Recep Akcan müşavir olarak atandılar.

Mülkiye Başmüfettişi Ali Baştürk Kopenhag’ta müşavir olarak görevlendirilirken Adana Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Naim Cengiz Ottava’ya, Balıkesir Ayvalık POMEM Müdürü Murat Karausta Taşkent’e, Ankara POMEM Müdürü Hikmet Özmen de Kiev’e atandı.

 

Etiketler :