CHP'li Başarır: Süleyman Soylu' ya soruyorum Cihan Ekşioğlu nerede?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir soru yöneltti ve "Sen Cihan Ekşioğlu'nun pasaportunu iptal ettin mi?" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu. 

Başarır, Ekşioğlu'nu, "Cihan Ekşioğlu başta MİT'e yakın olan birisi, daha sonra Süleyman Soylu tarafından korunan birisi. Daha sonra TSK'ya yakın olan, silah ticareti yapan birisi. MİT ile ciddi ilişkileri olan bir kişi" ifadesi ile tanımladı. 

Başarır şöyle konuştu:

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın 'mücrim' dediği bir dosya hazırladığı ama soruşturma bitmeden görevden alındığı ortada. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden koruma istediği zaman verilmiyor, Süleyman Soylu bu kişiye Ankara'dan koruma veriyor. 

Soylu'ya soru: Ekşioğlu'nun pasaportunu iptal ettin mi?

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı 2020'de Paramount Otelde kalıyor, tatil yapıyor. Yeni Susurluk, Paramount Otel. Buradan Süleyman Soylu'ya soruyorum. Sen Cihan Ekşioğlu'nun pasaportunu iptal ettin mi? Çıkamıyor şu an yurtdışına. Peki Cihan Ekşioğlu nerede? Soylu açıklasın bunu. Pasaportu iptal etti mi? En önemlisi şu anda bu kişi nerede?

Soylu'ya bir soru daha. Mustafa Çalışkan'ın Cihan Ekşioğlu hakkında hazırladığı dosyadan haberi var mı? O dosya nerede? O dosyayı hangi savcı ile yürüttü? Mustafa Çalışkan neden görevden alındı? Cihan Ekşioğlu Türkiye'de mi yoksa eşinin memleketi Beyaz Rusya'da mı? 

Cihan Ekşioğlu Türkiye'de değilse, o da bir şekilde yurt dışına kaçırıldıysa sözün bittiği yerdeyiz."