Veyis Ateş'i Paramount Otel'de ağırlayan Cihan Ekşioğlu kimdir?

Veyis Ateş'i Paramount Otel'de ağırlayan Cihan Ekşioğlu kimdir?
Veyis Ateş'in Halk TV'de İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladığı programda, Paramount Otel'in sahibi Cihan Ekşioğlu'nun arkadaşı olduğunu söyledi. Savunma ticaretinden turizme kadar birçok iş yapan Cihan Ekşioğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğan Cihan Ekşioğlu, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Cihan Ekşioğlu, İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketlerinin de sahibi.

Cihan Ekşioğlu aynı zamanda da Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığını yürütüyor.

Ekba Holding ise; savunma sanayiden teknolojiye, turizmden inşaat sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Ekşioğlu'nun ise geçmiş yıllarda Euronewsport'a verdiği bir röportaj dikkat çekiyor. Ekşioğlu, 12-13 devletle iş yaptıklarını söylemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "İstekleri çok önemlidir" demişti.

Ekşioğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yargutay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Binali Yıldırım gibi isimleri makamında ziyaret ettiği görüldü. Ziyaretlere ilişkin fotoğraflar holdingin internet sitesinde paylaşıldı.

Öte yandan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in de Bodrum’da firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'a ait Paramount Otel'de konakladığı ortaya çıkmış, Demir yaptığı açıklamada "Saklayacak hiçbir şeyim yok" demişti.

Paramount Hotel'in ilk sahibi Atilla Uras'ın kızı Yasemin Uras ise yaptığı açıklamada, Turan Avcı'nın oteli hiç satın almadığını, Cihan Ekşioğlu'nun Atilla Uras'ın öldüğü gün otele devletin tankıyla girdiğini ve şu andaki sahibinin de belli olmadığını ileri sürdü.