Şirin Payzın: Bugün siyasete darbe yapılmıştır

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onadı. Karar tepkilere neden olurken gazeteci Şirin Payzın, " Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na getirilen siyaset yasağı siyasete bir darbedir. Hiç lafı evirip çevirmeyelim. Bugün siyasete darbe yapılmıştır. Muhalefete darbe yapılmıştır" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Karar toplumun tüm kesimlerinden büyük tepki çekerken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde karara karşı gösteri düzenlendi.

Gazeteci Şirin Payzın da Yargıtay'ın Kaftancıoğlu hakkında verdiği onama kararını eleştirdi. Payzın, Taksim Gezi Parkı'ndan yaptığı videolu açıklamada şunları söyledi,
"Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na getirilen siyaset yasağı siyasete bir darbedir. Hiç lafı evirip çevirmeyelim. Bugün siyasete darbe yapılmıştır. Muhalefete darbe yapılmıştır. Bunun adını koyalım ve Türkiye'nin siyasi tarihine de bugün açıklanan bu karar darbe olarak geçecektir. Bu karar sadece Canan Kaftancıoğlu kararı değil, bu kararla birlikte artık biz bundan sonraki sürecin nasıl olacağını daha net bir şekilde görebiliyoruz.

'Ana muhalefet Partisi Grup Başkanvekili'nin konuşmasını yayınladık diye ceza verildi'

Daha iki gün önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in konuşmasını yayınladık diye bizlere ceza geldi. Halk TV'ye, KRT'ye, Tele 1'e, Flash TV'ye. Ana muhalefet Partisi Grup Başkanvekili'nin konuşmasını yayınladık diye verildi bu karar. Aynı şekilde Türkiye İşçi Partisi'nin Milletvekili Ahmet Şık'ın yine konuşmasını yayınladık diye bizi cezalandırdılar. Niye. Efendim suçu ve suçluyu övüyormuşuz. Bu kararlar devam ederek gelecek. Basının üzerine bu baskıyı kurmaya devam edecekler. Ana muhalefet partisinin Grup Başkan Vekili konuştu diye verilen bu ceza şimdi dönüyor İstanbul İl Başkanı'na siyaset yasağı getirmek ile devam ediyor. "