Hukukçu Celal Ülgen: Bu cezanın yatarı yok

Hukukçu Celal Ülgen: Bu cezanın yatarı yok
Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki bazı mahkumiyet kararlarını onadı. Hukukçu Celal Ülgen, kararla ilgili halktv.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede "Bu cezanın yatarı yok" dedi.

Avukat Celal Ülgen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun son yılların en örgütçü politikacılarının başında geldiğini belirterek, kararın siyasi olduğunu söyledi. Kararın hukukla ilgisi olmadığını söyleyen Ülgen, şöyle devam etti:

"Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanlığı seçimlerinde canların fena yakmış olmalı. Bu kararları verenler aslında Canan Kaftancıoğlu'nun önünü kesmeye çalıştıklarını düşünebilirler. Ama yanılıyorlar. O il başkanlığı ya da parti meclisi üyeliği yaptığı, parti kademelerinde görev alabildiği sürece herkesten daha özgürdür"

Kararla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede seçilme hakkına engel görmediğini belirten Ülgen, sözlerini şöyle tamamladı, "Bir yıl kadar önceki bir görüşmemizde bana söylediği şudur; Ben örgütümle olduğum sürece hiçbir kısıntı yok. "Bu yasak beni milletvekili yapmayabilir. Ama ben Milletvekili olarak politika yapmak zorunda değilim. Örgütle bağım devam ettiği sürece, örgüt kademelerinde görev alma hakkım devam ettiği müddetçe hiç bir sorun olmaz benim için"

Etiketler :