Saldırganlar, 'Polisiz' diyerek eve girmiş: Suriyeli gencin öldürüldüğü evde neler oldu?

Saldırganlar, 'Polisiz' diyerek eve girmiş: Suriyeli gencin öldürüldüğü evde neler oldu?
İstanbul Bayrampaşa’da Suriyeli göçmenlerin kaldığı ev dün gece 1 buçuk sularında 8 kişilik bir grup tarafından basıldı. Evde yaşayanlara kendilerini polis olarak tanıtan grup, 19 yaşındaki Nail Elnaif bıçaklayarak öldürdü. Elnaif'in ev arkadaşları, yaşadıklarını halktv.com.tr'den Hazar Dost'a anlattı.

Bayrampaşa’da yaşayan Suriyeli göçmenlerin evine, dün gece saatlerinde bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, evde bulunan 19 yaşındaki Nail Elnaif öldürülürken diğer ev arkadaşları herhangi bir yara almadı.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'un ulaştığı Elnaif'in ev arkadaşları, saldırı sırasında evde yedi kişi olduklarını anlatırken saldırıyı yapan kişilerden birinin maskeli olduğunu söyledi.

"Kapıyı kırıp girdiler, 'Polisiz' dediler"

Elnaif'in arkadaşları, saldırıyı yapanlardan toplam 8 kişi olduklarını söylerken, ikisinin Özbek, altısının Türk olduğunu belirtti. Saldırganlardan ikisiyle aynı mahallede oturduklarını anlatan arkadaşları, "Kamerayı kırmışlar, kapıyı kırıp eve girdiklerinde 'Polisiz' demişler" diye konuştu.

Suriye'den dört ay önce gelmişti

19 yaşındaki Elnaif'in Türkiye'ye dört ay önce geldiğini söyleyen arkadaşları, saldırganlardan ikisinin, Elnaif'in yattığı odaya gittiğini ve uyuduğu esnafa bıçakla öldürüldüğünü aktardı.

Toplu olarak kaldıkları evde iki yıldır kaldıklarını belirten Suriyeli göçmenler, bu zamana kadar mahallelerinde herhangi bir ırkçı saldırıya uğramadıklarını, kimseyle bir sorunlarının olmadığını söyledi.

Sekiz kişi gözaltında

Olay yerine gelen polisler, yaptıkları incelemelerin ardından saldırıda bulunan sekiz kişiyi gözaltına aldı.

"Grubun daha önce de ırkçı tutumları vardı"

Öte yandan halktv.com.tr'ye konuşan kaynaklar, saldırıda bulunan grubun, ırkçı davranışları olduğunu aktardı.