RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'dan Ebubekir Şahin'e: Toplantıya katılamazsınız

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'dan Ebubekir Şahin'e: Toplantıya katılamazsınız
RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in inceleme başlatıldığını duyurduğu Halk TV'de yayınlanan 'Perdenin Önü Arkası' programının görüşüleceği toplantıya katılmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dizi ziyarette bulunmak için gittiği Çorum'da bir kadın yurttaş tarafından, "Dokunma çocuğuma, haydi yürü yürü" ifadesiyle hakarete uğramıştı. 

Gazeteci İsmail Saymaz ise konuya ilişkin Halk TV'de 'Perdenin Önü Arkası' programında kadın yurttaşa eleştiride bulunmuştu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bir mesaj paylaşarak program hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu. 

Şahin mesajında, "Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

'İrade beyanını göstermiyor mu?'

Prof. Dr. Süleyman İrvan, Şahin'in mesajını alıntılayarak, "Gazeteci İsmail Saymaz'ın sarfettiği ifadeler nedeniyle Halk TV'ye ceza verileceği anlaşılmış oldu. Peki bu tweet, RTÜK Başkanı'nın alınacak karardaki "irade beyanı"nı göstermiyor mu? Adil olmak lazım her zaman." diye yazmıştı. 

Prof. Dr. İrvan'a yanıt veren Şahin ise, "Hocam hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Bir kadını,anneyi bu denli aşağılamaya ve hedef göstermeye şaşırmamak elde değil. Görevimiz yasal sorumluluk çerçevesinde denetim yapmaktır. İnceleme Üst Kurula geldiğinde demokratik bir oylamayla karar alınacağından emin olabilirsiniz" demişti. 

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'dan Ebubekir Şahin'e: Toplantıya katılamazsınız

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Şahin'e sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj gönderdi. Taşçı, "Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız" dedi. 

Taşçı paylaşımında şunları söyledi:

"Sayın Ebubekir Şahin “hakaret edildi” ifadeniz adalet ve tutarlılığınızın testi için Kurula bir fırsat verecek. Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız. Katılırsanız salondan çıkarılmanızı Üst Kurula teklif edeceğimi şimdiden ilan ediyorum."

 

Etiketler :