Parkta yoga yapanlar CİMER'e şikayet edildi

Eskişehir Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan gruba güvenlik görevlileri müdahale etti. Müdahalenin nedeni ise bazı vatandaşların CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yaptıkları şikayet olarak gösterildi.

Sabah saatlerinde yoga yapmak için bir araya gelen grup güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaştı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı'na ait Dede Korkut Parkı'nda her zaman yoga yapan bir grup Cimer'e şikayet edildikleri gerekçesiyle güvenlik görevlisi tarafından engellendi.

Güvenlik görevlilerini ikna etmeye çalışan yurttaşlara görevlinin yanıtı “Sizi CİMER’e şikayet etmişler. Çimlerin üzerine yatmak, oturmak yasak” oldu. Parkta yoga yapması engellenen yurttaş, "Spor yapmak mı yasak ülkede?" sözleriyle tepki gösterdi.

whatsapp-image-2022-05-29-at-13-45-57.jpeg
Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Dede Korkut Parkı'nın yasaklanmasına karşın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurttaşların kullanabilecekleri parkları açıkladı. Büyükerşen "Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz"

whatsapp-image-2022-05-29-at-13-47-28.jpeg

'Siz şaka mısınız?'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Kurt, “Eskişehir Valiliğinin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkında yoga yapanlar Cimer’e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz.”