Mor ve Ötesi'nden stadyum konseri: Gezi tutukluları unutulmadı

Mor ve Ötesi’nin İnönü Stadı'ndaki (Vodafone Park) konserini binlerce kişi dinledi. Grubun solisti Harun Tekin, konserde yaptığı konuşmada Gezi Davası tutukluları Can Atalay ve Mücella Yapıcı’ya selam gönderdi.

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası alan Mücella Yapıcı ve Can Atalay, Mor ve Ötesi'nin İnönü Stadı’ndaki (Vodafone Park) konserinde unutulmadı.

Konseri izlemeye on binlerce kişi geldi.

'Mücella abla da yalnız değil, Can Atalay da yalnız değil'

Konserde Yapıcı ve Atalay’a selam gönderen grubun solisti Harun Tekin, “Bugün burada yalnız olmadığımızı gördük. Ama yalnız olmadığını bilmesi gereken başkaları da var. Mücella abla da yalnız değil, Can Atalay da yalnız değil” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tekin, "Çok yakında her şey daha güzel olacak diyoruz" dedi.

'Mücella ablaya mektup yazmaya başladım' demişti

Gezi Davası’nın karar duruşması sonucunda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet cezası, 16 kişiye ise 18’er yıl hapis cezası verilmiş; Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay ve Mine Özerden’in tutuklanmasına karar verilmişti.

Siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, gazetecilerin yanı sıra sanatçılardan da kararlara tepki yağmış ve birçok oyuncu, şarkıcı ve yazar hakkında tutuklama kararı çıkanlara destek mesajı atmıştı.

Bu isimlerden biri olan Mor ve Ötesi solisti Harun Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mücella Yapıcı'ya mektup yazmaya başladığını aktarmıştı.

Tekin, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyanın bir ucunda aralıksız çalışırken bir uçaktan iniyorsun ve sevdiğin herkesi mahveden, akla mantığa sığmayan bir haberle dünya cehennem. Yazılacak, yapılacak çok şey var ama ben önce hemen Mücella Abla'ya bir mektup yazmaya başladım. Ve güneş balçıkla sıvanmaz."