Cansu Yapıcı, annesi Mücella Yapıcı’ya doğum gününde Halk TV’den seslendi

Halk TV'de İpek Özbey'in hazırlayıp sunduğu 'Kadraj' programına Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasın çarptırılan ve bugün yeni yaşını Bakırköy Cezaevi'nde karşılayan Yüksek Mimar Mücella Yapıcı'nın kızı Cansu Yapıcı konuk oldu. Annesine Halk TV'den mesaj gönderen Cansu Yapıcı, "Benim öfkemden korkuyordu, ağırbaşlı durmamı istiyordu, onu yapıyorum bilsin isterim" dedi.

İpek Özbey, Mücella Yapıcı'nın bugün doğum günü olduğunu ifade ederek "Hepimiz kutluyoruz" dedi.

Cansu Yapıcı ise, çok karışık duygular içerisinde olduğunu belirterek, iki yıldır koronavirüs nedeniyle Zoom üzerinden annesinin doğum gününü kutladıklarını belirtti. Cansu Yapıcı, "2 Mayıs bizim büyük sofralar kurup şen kahkahalar atma günümüzdü, yine olacağına inanıyoruz ama çok öfkeliyiz" dedi.

Yapıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hukuksuzluk sadece bizi yakmıyor, artık tüm Türkiye'ye dair karanlık bir tablo görüyoruz. Çok öfkeliyim ama biliyorum bir dahaki doğum gününe birlikte olacağımıza uzun masaları kurup kahkaha atacağımıza eminim"

Annesiyle en son perşembe günü görüştüğünü ve bu perşembe tekrar görüşeceklerini aktaran Cansu Yapıcı sözlerini şöyle devam etti:

"Büyük bir ihtimalle, bu süreçte çeşitli yerlere çıktım ama, ilk kez kendisi görüyordur. Hem televizyonları yeni geldi hem de Halk TV izliyorlarmış. Bizim iyi olduğumuzu bilsin isterim. Benim biraz öfkemden korkuyordu, ağırbaşlı durmamı istiyordu, onu yapıyorum bilsin isterim. Tüm arkadaşları, tüm dostlarımız herkes doğum günü mesajlarını yolluyor. Ona mektuplar yazıyorlar, onlar yakında kendisine gelecek. Zaten kendisini perşembe günü göreceğiz. Onun da orada dimdik durduğuna sağlığına dikkat ettiğine eminiz. Bize o güveni verdi, o sözünü tutmasını istiyoruz tekrar. Bizi hiç merak etmesin, perşembe görüşeceğiz"

ANAP Eski Genel Başkanı Nesrin Nas ise, "Sevgili Mücella Yapıcı'nın doğum gününü kutluyorum, tüm arkadaşlarım adına kutluyorum" diyerek arkadaşlarından mesaj getirdiğini ifade etti.

Nas daha sonra sözlerine şöyle devam etti:,

"Gezi Parkı destekleyenleri kadar karşıtlarının da tarihini şekillendirdi. Mücella Yapıcı, kamusal alanları, parkları, meydanları korumak için bugün 18 yıla mahkum edildi. Aslında o kamusal alanalr, meydanlar demokratik değerlerin şekillendiği, tüm farklılıkların ayırıcı değil birleştirici olduğunun fark edildiği yerlerdir. O nedenle Gezi son derece önemliydi, hayatiydi. Fakat bu aynı zamanda iktidar açısından da özellikle baskıcı, tek adam yönetimleri açısından ciddi bir tehdittir. O nedenle hepimize şöyle bir mesaj verdiler; 'Sivil Toplum olarak, meslek odaları olarak, avukatlar olarak sakın ha, itiraz etmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin! Delil mi diyorsunuz, benim delile falan ihtiyacım yok. Benim sözümü hukuki karara çevirmeye yeter bir güç var elimde. Bununla hepinizi, bir şekilde sustururum' diyor. Bu seçimlere giderken de önemli bir işaret"