Ovacık'taki yangın devam ediyor

Ovacık'taki yangın devam ediyor
Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Otlubahçe köyünde başlayan orman yangını devam ediyor.

Ferit Demir/ Tunceli

Orman Genel Müdürlüğü, Otlubahçe köyündeki orman yangınına karadan müdahaleye başlandığı duyurdu. Tunceli Valiliği kaynaklarından alınan bilgilere göre ise alanın dik ve sarp oluşundan dolayı kara müdahalesinin zor olduğu, karadan sevk edilen ekiplerin bölgeye ulaşmakta zorluk çektiği öğrenildi. Kaynaklar, bu nedenle Orman Genel Müdürlüğü'nden 2 yangın söndürme helikopteri istendiği de aktardı. Tunceli Valiliği'nin konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Ovacık ilçesindeki orman yangını ile ilgili olarak sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Ovacık ilçemiz Yaylagünü ve Otlubahçe köyleri arasında dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına başlanmış olup, havadan müdahale faaliyetlerine de gün içerisinde başlanacaktır" dedi.

a1.jpg

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü il örgütü üyesi bir grup ile bu sabah Ovacık'tan Otlubahçe köyüne gitmek istedi ancak jandarma ekipleri bölgede devam eden operasyon ve güvenlik gerekçesiyle gruba izin vermedi. Önlü, yangının devam ettiği bölgeye girişlerine izin verilmemesi üzerine sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı, "Dün öğle saatlerinde savaş uçakları ve kobra tipi helikopterlerin açtığı ateş sonrasında başlayan ve hala devam eden orman yangını için bölgedeyiz. Her zamanki gibi askerler geçişimize izin vermiyorlar. Yangının sivil alanlara sıçramaması için acil müdahale gerekiyor."

TKP'li Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı, "Dersim-Ovacık Yaylagünü ile Otlubahçe köyleri arasında askeri operasyon sonrası ormanlık alanda yangın çıktığı haberini aldık. bir an önce çıkan yangına müdahale edilmelidir. yanan her bir ormanın, karıncanın, bilcümle tabiatın canı var"

hyhy.jpg