Tunceli'de çıkan orman yangını büyüyor

Tunceli'de  çıkan orman yangını büyüyor
Tunceli'nin Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinin bulunduğu üçgende yer alan Aliboğazı vadisi yakınlarında 2 gün önce yaşanan çatışma sonrası bölgede başlayan küçük çaplı orman yangını müdahale edilemediği için büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

Ferit Demir

İçişleri bakanlığı ile Tunceli valiliği bugün yaptıkları açıklamada Tunceli'nin Hozat ilçesi Kurukaymak bölgesinde yaşanan çatışmada 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bölgede operasyonların devam ettiğini açıklamışlardı.   Operasyonlar devam ederken bölgede başlayan orman yangını da bugün rüzgarın etkisiyle daha  geniş bir alana yayılmaya devam etti.

Sık meşe ormanlıklarının yer aldığı Aliboğazı vadisi girişinde bulunan  Kurukaymak köyü  kırsal alanında başlatılan operasyon kapsamında, helikopterler eşliğinde indirilen JÖH timleri  yaptıkları arazi araması sırasında 1 PKK'lının cesedine ulaşırken operasyonlar devam ediyor. 

dcef6dfe-8c86-4e1a-bd92-ba68de48bee3.jpg

Bugün bölgeye giden bir grup gazeteci  Operasyon bölgesi ile yangın bölgesini görüntülemeyi başardı. Gazeteciler bölgede rüzgarın etkisi ile Kurukaymak bölgesinde başlayan yangının Aliboğazı ve diğer sık ormanlık alanlara doğru hızla yayıldığını görüntülemeyi başardı. 

Bölgede devam eden orman yangınlarına şu ana kadar havadan ve kadardan hiçbir müdahalenin yapılamadığı öğrenildi. Bölge sakinleri devlet yetkililerinin orman yangınlarının yerleşim alanlarını kısa sürede  tehdit edeceğini bu nedenle bir an öce havadan  müdahalenin  gerçekleştirilerek yangının kontrol altına alınması gerektiğini belirtiyorlar.