Levent Göktaş'ın avukatı Halk TV'ye konuştu

Avukat Hüseyin Ersöz, Hablemitoğlu cinayetinin planlayıcısı olmakla suçlanan firari Levent Göktaş adına Twitter'da açılan hesabın sahte olduğunu açıkladı. Halk TV'ye bağlanan Ersöz, "Bu hesabın ona ait olmadığını nereden biliyorsunuz?" sorusuna "Göktaş'ın böyle bir üslubu hiç bir zaman olmadı, oradan biliyorum" diye konuştu.

Necip Hablemitoğlu soruşturmasının firari şüphelisi emekli Albay Levent Göktaş'a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabından dün bazı paylaşımlar yapıldı.

Göktaş ailesi adına açıklama yapan Avukat Hüseyin Ersöz, Levent Göktaş adına açılan hesabın sahte olduğunu duyurdu.

Ersöz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Müvekkilimiz Mustafa Levent Göktaş’a ilişkin Kamuoyu Duyurusunda yazanlar dışında, hiçbir spekülasyona itibar edilmemesini rica ediyor; bu konuda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Ersöz, sahte hesabın kapatılması için gerekli başvurunun da yapıldığını belirtti.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programına bağlanan Hüseyin Ersöz hesap açıldıktan kısa bir süre sonra henüz sadece 20 kişi takip ediyorken kapatılması için başvuruda bulundukları ve bunun paylaşımlardan önce olduğunu ifade etti.

Şirin Payzın'ın, "Levent Göktaş ile görüşmediğinizi söylüyorsunuz. Peki bu hesabın kendisine ait olmadığını nasıl biliyorsunuz?" sorusu üzerine Ersöz şunları söyledi, "Birincisi evet biz görüşmüyoruz ama çocukluğundan beri bu ailede yaşayan insanlardan bahsediyoruz. Bu kişinin üslubunu, yazım tarzını, almış olduğu devlet terbiyesini, bu kişi bir avukat, hitap etme şeklini bilen çocuklarından bahsediyoruz. Aynı şekilde ben 2009 yılından beri avukatlığını yapıyorum Mıstafa Levent Göktaş'ın. Hiç bir zaman kendi avukatına yönelik, o dönem Ergenekon Davası'nda avukatlığını yapan Celal Ülgen'e yönelik, 'ya sen benim avukatımsın, açsana davayı' diyerek böyle bir üsluba sahip değildir.

Diğer taraftan paylaşımlarına baktığınız zaman asistanı tarafından fark edildi bu da, 'iPhone' kullandığı görülüyor. Ama Mustafa Levent Göktaş bu marka telefonu kullanmaz, kullanamaz. Bu bir alışkanlık. Kendisi sadece Android tabanlı telefon kullanabilir."

Yıllardır eşini kaybettiği suikastın aydınlatılmasını bekleyen Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu da bu gelişmelere tepki göstererek "Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket" demişti.

Ersöz konuya ilişkin ise şunları dile getirdi, " Şengül hocamın her şeyi söylemeye hakkı var. Kendisine sonsuz saygı duyuyorum, kendisini de tanıyorum. Ancak burada herhangi bir pazarlık yok. Söylediğim gibi sosyal medya hesabı açılır açılmaz Twitter'a başvurduk. Ancak süreç geç işlediğinden dolayı bir sonuç elde edemedik"

Açılan sahte hesapla birlikte başka yedek hesaplar da açıldığını belirten Ersöz " İlk hesaptan paylaşılan her şey diğer yedek hesaptan da paylaşıldı. Bunların kapatılması için de başvurduk" dedi.