Tweetler Levent Göktaş'a mı ait? Avukatı son noktayı koydu

Tweetler Levent Göktaş'a mı ait? Avukatı son noktayı koydu
Hablemitoğlu suikastının firari şüphelisi emekli Albay Levent Göktaş adıyla açılan sosyal medya hesabı kafaları karıştırdı. Tartışmalara Göktaş'ın avukatı Ersöz son verdi. Ersöz, açılmış hesapların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Necip Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak bulunamayan emekli Albay Levent Göktaş’a ait olduğu öne sürülen bir sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Göktaş'a ait olduğu iddia edilen sosyal medya hesapları akılları karıştırmıştı. Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter'dan tartışmalara son noktayı koydu. Ersöz, "Müvekkilimiz Mustafa Levent Göktaş’a ilişkin Kamuoyu Duyurusunda yazanlar dışında, hiçbir spekülasyona itibar edilmemesini rica ediyor; bu konuda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'Müvekkilimizin üslubu ve kişilik özellikleriyle taban tabana zıt'

Ersöz, yaptığı açıklamayla yazılanların hiçbirinin Göktaş'ı ve ailesini bağlamadığının altını çizerek, açılmış hesapların gerçek dışı olduğunu söyledi. Ersöz, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sosyal medya hesaplarının gerçek dışı şekilde gündem oluşturmak için yayınlanan videolar ve kurgulanan diyalogların da müvekkilimizin üslubu ve kişilik özellikleriyle taban tabana zıt olduğunu ifade etmek isteriz.

'Ailesi ve avukatları dışındaki açıklamalara itibar etmeyin'

Müvekkilimiz hakkında adli süreç devam etmektedir. Kendisi hakkında yapılan adli işlemlerden basında yer alan yayınlardan haberdar olmuş bulunmaktayız. Kısıtlama kararı bulunan soruşturma dosyasına ilişkin bilgimiz basında yer alan bu bilgilerle sınırlıdır. Kamuoyuna yansıyan bilgi kirliliğine benzer dezenformasyon yöntemlerine sıklıklar başvurulduğu için itibar etmiyoruz.

Ailesinin takdiri ile bu süreçte müvekkilimiz Mustafa Levent Göktaş'ı ve kızlarını bizlerin temsil ettiğimizi, ailesi ve avukatları tarafından yapılanlar dışında açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz."

fyfv44twaaa6pgs.jpeg

'Kendisinden suikast iddiasıyla duyduğum tek yorum'

Ersöz, Göktaş adına açılan hesapları yalanladığı paylaşımının ardından bir paylaşım daha yaptı. Ersöz, Göktaş ile Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili ilk ve tek konuşmasını bir yıl önce gerçekleştirdiğini belirterek kendisine "Bunlar saçma sapan iddialar, avukatım olarak sadece bil yeter" dediğini aktardı. Ersöz'ün paylaşımları şöyle:

"Necip Hablemitoğlu Suikastıyla ilgili bundan yaklaşık 1 yıl önce (2021 yılı) sosyal medyada yapılan bazı yorumlarla ilgili Levent Göktaş beni aramış ve "bunlar saçma sapan iddialar, avukatım olarak sadece bil yeter" demiştir. Bu konu hakkında ilk ve tek görüşmemiz bu olmuştur.

2021 yılında gerçekleşen bu telefon görüşmesi ve ifade ettiği hususlar, kendisinden suikast iddiasıyla ilgili duyduğum tek yorumdur. Geldiğimiz aşama itibariyle, yaklaşık 1 yıl önce yapılan bu değerlendirmeyi, kamuoyunun bilmesinde fayda gördüğüm için paylaşıyorum."

Etiketler :