Köftelerinden domuz çıkan Köfteci Yusuf'un hisselerine kim çökmek istiyor? Sedat Peker Köfteci Yusuf'u neden tuttu?

Köftelerinden domuz çıkan Köfteci Yusuf'un hisselerine kim çökmek istiyor? Sedat Peker Köfteci Yusuf'u neden  tuttu?
Köfteci Yusuf'un Bursa'daki bir şubesinde domuz eti tespit edildi. Şirket, karanlık bir kumpasa maruz kaldıklarını iddia etti. Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş da Köfteci Yusuf'un etlerine domuz eti konmasının mantıklı olmadığını ileri sürdü. Köfteci Yusuf, 2021'de etlerine domuz eti karıştırılmakla tehdit de edilmişti.

Halktv.com.tr Özel

Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ve halk sağlığını tehlikeye atan firma ve şirketleri kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

Bakanlığın listesinin ardından devasa bir köfte zinciride domuz eti tespit edildiği söylendi. Kısa süre içerisinde bu firmanın Köfteci Yusuf olduğu ortaya çıktı. Domuz eti tespiti de Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'ın memleketi Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki şubesinde tespit edildi.

Köfteci Yusuf, şirket açıklamasında karanlık bir kumpasa uğradıklarını söyledi. Şirket, ya kötü niyetli kişilerin ya da Tarım Bakanlığı denetiminde bulaş olabileceğini söyledi.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş da, sosyal medyadan paylaştığı videoda dikkat çeken ifadeler kullandı. Domuz eti tespitini inkar etmeyen Akkaş, analizlerin sızdırıldığını söyledi. Akkaş, açıklamasında şunları dile getirdi:

"GÜCÜM OLSA NUMUNE ALINMAZDI"

  • "Bir bu ülkede kimlere dokunulamaz? Bu ülkede yabancı firmalarla ortak olsam, yabancı bir firma olsam, bu kadar kolay dokunulamazlar. İki siyasi ilişkilerim olsa, oralardan besleniyor olsam Evet o zaman da dokunulamazlar. Bir bir mesela bu olay için diyorum ki ya birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan herhalde numune de alınmazdı veya numune sonuçları böyle de çıkmazdı....Biz 15-20 yıl önce daha fon şirketlerinin dikkatini çekmiş. Görüşmeler yapılmış, denetlenmiş ama ben onlarla iş yapmamış bir firmayım. O gün çok büyük paralarla ortaklıklar yapabilirdim. Bu şirketi çok daha fazla büyütüp, hızlı hormonlu büyütüp başka bir yerlere götürebilirlerdi. Biz para ve şey aşığı olsak o gün daha bunları yapardık. Ülkenin en iyi en büyük fonlarıyla en az onlarca kez görüşme yapıldı. Biz kabul etmedik...Yenişehir'in Kızılhisar köyünde okumuş biriyim"

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Milyonlarca dolar değerine ulaşmış bir işletme salak mı da binde bir oranında domuz eti kullansın? Bu işin altından işletmeyi ucuza satın almaya çalışan mafyavari gruplar çıkabilir mi” sorularını X hesabından yöneltti.

Demirtaş'a tespit edilen domuz etinin oranının yazmadığı söylendi. Demirtaş, temel bir matematik problemi ile yöntemi ile bu yoruma yanıt verdi. Demirtaş'ın X paylaşımı şöyle:

Aşağıda verdiğim örnekte Binde Bir oranını kullandım. UYARI Geldi. Özgür hoca ne kadarlık Domuz eti kullanıldığı belli DEĞİL diye.

"Benim düşüncem hala aynı. Gelin MATEMATİK yapalım:

BİNDE bir değil tam YÜZ kayı BİNDE YÜZ, yani %10 Domuz eti kullanmış olsunlar:

Köfte Maliyetleri 1000 Birim olsun. Kira, Çalışan, Elektrik vs vs maliyetleri 4000 Birim olsun. Toplam maliyet 5000 Birim olsun.

Domuz eti normal etin yarısı kadar pahalı olsun (ki kesinlikle değil). Bu durumda 1000 birimlik et maliyeti 950 Birim. Toplam Maliyet 5000 değil 4950 Birim olur!

Siz bana bu işletmenin maliyeti 5000’den 4950’ye indirmek için BİLEREK ve İSTEYEREK böyle bir RİSK mi aldığını söylüyorsunuz?

Bir düşünelim derim!"

screenshot-2024-10-12-at-14-37-21-1-xte-ozgur-demirtas-kofteci-yusuf-olayi-hakkinda-farkli-dusunuyorum-milyonlarca-dolar-degerine-ulasmis-bir-isletme-salak-mi-da-binde-bir-oraninda-domuz-eti-kullansin-domuz-eti-normal.png

screenshot-2024-10-12-at-15-07-48-1-xte-ozgur-demirtas-asagida-verdigim-ornekte-binde-bir-oranini-kullandim-uyari-geldi-ozgur-hoca-ne-kadarlik-domuz-eti-kullanildigi-belli-degil-diye-benim-dusuncem-hala-ayni-gelin-mat.png

DOMUZ ETİ TEHDİDİ 2021'DE GELDİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in geçmişte Köfteci Yusuf'un hisselerini cebir ve şiddet yoluyla yani halk ağzında 'çökmek' istediği iddia edildi.

Akkaş, Peker'den şikayetçi olup şikayet dilekçesinde 'domuz eti' tehdidine yer verdi. Akkaş, Peker ile yakın olduğunu iddia ettiği Erhan Kılıç'ın kendisine şunları söylediğini yazdı:

“O mesajda Perşembe günü saat 14.00’a kadar İstanbul Başakşehir’deki ofise gelerek Reis’ten özür dileyecek, Reis kabul ederse oraya gidip elini öpecek, bunu yapmazsa şubelerinize domuz eti sokar, ilçe tarım ve hayvancılık bakanlığı üzerinize salarız. Bu da yetmez bize yakın gruplar var iki grubu şubenize yollarım silahlar ile birbirlerine girer bu işin arkasında bizim olduğumuzu kimse anlamaz. Göreceğiniz zararı siz kendiniz düşünün”

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan Sedat Peker, hakkında da kırmızı bültenle arama talebi var. Kırmızı bülten, Yusuf Akkaş'ın şikayeti sonrası çıkarıldı.

Akkaş'ın 'çökme' iddialarını reddeden Peker, domuz eti tespitinin ardından çok dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Peker, kendisini şikayet edip adeta BAE'e kilitli yaşamasına sebep olan Akkaş'ın savunan tarzda bir açıklama yaptı.

Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Peker, "Bu adam 12 bin kişi çalıştırıyor. Devlet bu domuz etlerini yakalamış mı" dedi.

Peker'in avukatı Ersan Barkın da müvekkili adına şu açıklamayı yaptı:

Devletin bir insanı uyuşturucu ticareti ile suçlaması halinde, satıldığı iddia edilen uyuşturucuyu ortaya çıkarması nasıl bir zorunluluksa, ürünlere domuz eti karıştırdırıldığı iddiasında da, domuz etlerini delilleri ile kanıtlaması zorunludur.
Türkiye’yi temsil eden bir marka haline gelmiş, ayrıca 12.000 kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı ve toplumda şüpheye yer bırakmayacak şekilde tahkikat yapılmalıdır.

DOMUZ ETİ TESPİTİ AÇIKÇA GÖRÜLDÜ

Öte yandan Tarım Bakanlığı, açıkça domuz etini tespit etti. Tarım Bakanlığı'nın sitesinde Köfteci Yusuf'un Bursa Yenişehir'de köfte ve et dönerinde domuz eti kullanıldığı bildirildi.

screenshot-2024-10-12-at-15-06-53.png

Kaynak:halktv.com.tr