Çiftlik sahibi her şeyi açıkladı. Köftelerin içinde yabanisi varmış!

Çiftlik sahibi her şeyi açıkladı. Köftelerin içinde yabanisi varmış!
Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti çıkmasının ardından domuz etinin fiyatının kırmızı ete göre pahalı olduğu kaydedildi. Yurttaşların, aklına takılan 'Peki neden domuz eti kullandılar' sorusunu resmi olarak domuz eti satışı yapan bir firma yetkilisi açıkladı.

Türkiye domuz eti skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamuoyuna bildirdiği hileli ve toplum sağlığını zarara uğratan firma ve şahıs listelerinde yurttaşa domuz eti yedirildiği ortaya çıktı.

Tarım Bakanlığı'nın listelerinde yer almasa da Köfteci Yusuf'un Ankara'daki bir şubesinde şubat ve mart aylarında domuz eti tespit edildi. Bakanlığın sitesinde neden bu bilgilerin yer almadığı tam olarak açıklanmadı. Şirketin domuz eti tespiti hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldığı söylendi. Köfteci Yusuf da basına düşen domuz eti tespiti belgelerini inkar etmeyip 'karanlık bir kumpas' içerisinde olduklarını söyledi.

Sosyal medyada da birçok yurttaş, domuz etinin kırmızı ete göre daha pahalı olduğunu söyledi. Bu durum kafalarda soru işareti yarattı. "Madem daha pahalı neden kullanıldı" sorusunu resmi olarak domuz yetiştiriciliği ve domuz eti satışı yapan Gourmet Pork şirketinin ithalat sorumlusu Halit Özbahçıvan, yanıtladı.

Patronlar Dünyası'ndan Mustafa Ali Aykol'a konuşan Halit Özbahçıvan, şunları dile getirdi:


“Ucuz olması için çiftliklerde yetiştirilen domuzların etlerini kullanmaları anlamsız olur. Hem böyle bir fiyat skalası varken hiçbir şirket bu riske girmez. Onların kullandığı sağlıklı olan çiftlik domuzları değil, yasalara aykırı şekilde avlanan ve ticareti yapılan yaban domuzları.”

"ADI KONULMAMIŞ BİR PİYASASI VAR"

Halit Özbahçıvan, yaban domuzları için adı konulmamış gayri resmi bir piyasa olduğunu söyledi. Özbahçıvan şunları dile getirdi:

"Bazen avcılar bize bile gelip vurdukları yaban domuzlarını satmaya çalışıyorlar"

Özbahçıvan, yaban domuz etinin büyük bir tehlike içerdiğini bildirdi. Bahçıvan, yaban domuzunda Trişin isimli bir parazitin olabileceğini ifade etti. Bu parazit insanda ölümcül hastalıklara yol açabilir.

Yaban domuzu popülasyonu fazla olan Sakarya'nın kırsal kesiminde yaşayan Nuri Kaya isimli yurttaş, bölgesinde yaban domuzu avcılığının yayın olduğunu ve bazılarının ticaret uğrana avlandığını söyledi. Kaya, yerel avcılarla domuzları almak için anlaşanlar olduğunu ifade etti.

Kaynak:Patronlardünyası