İrfan Değirmenci'den basın kartlarının iptal edilmesine tepki: Dayanışma adına elbette kullanmayacağım

İrfan Değirmenci'den basın kartlarının iptal edilmesine tepki: Dayanışma adına elbette kullanmayacağım
Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının basın kartının iptal edilmesi üzerine gazeteci ve Halk TV Ana Haber Sunucusu İrfan Değirmenci, "Meslektaşlarla dayanışma adına elbette bu kartı kullanmayacağım" dedi.

Basın Kartları Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasından sonra uzun zamandır yenileme başvurusu yapmış olan gazetecilere “bekleniyor” denilen ve uzun tutulan 'değişiklik çalışması' sürecinin sonunda BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel'in basın kartları iptal edildi.

Gazeteci ve Halk Ana Haber sunucusu İrfan Değirmenci BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel gazetesi çalışanlarının basın kartlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından iptal edilmesi üzerine, "Gazetecilik basın kartıyla değil basın ahlakıyla yapılır." dedi. Değirmenci, dayanışma adına basın kartını kullanmayacağını belirtti.

İrfan Değirmenci'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Gazetecilik basın kartıyla değil basın ahlakıyla yapılır. Birgün, Evrensel ve Cumhuriyet gazetelerinde çalışıp kartı iptal edilen meslektaşlarla dayanışma adına elbette bu kartı kullanmayacağım!"

 

Etiketler :