Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet'te çalışan gazetecilerin basın kartları iptal edildi

Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet'te çalışan gazetecilerin basın kartları iptal edildi
Evrensel gazetesinin çalışanlarının basın kartının iptal edilmesinin ardından BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının da basın kartları iptal edildi.

Basın Kartları Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasından sonra uzun zamandır yenileme başvurusu yapmış olan gazetecilere “bekleniyor” denilen ve uzun tutulan 'değişiklik çalışması' sürecinin sonunda BirGün ve Evrensel'in sarı basın kartları iptal edildi.

BirGün gazetesinden yapılan açıklamaya göre; gazeteye ‘basın kartı değişiklik çalışması’ boyunca sürecin neden bu kadar uzadığına dair bilgilendirme yapılmadığı ve çalışan, yazar ve yöneticilerin basın kartlarının iptal edildiği ifade edildi. Basın kartlarının iptali hakkında resmi bildirim henüz gerçekleşmedi.

Şimdiye kadar Evrensel gazetesinden sürekli basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Basın Kartları Komisyonu'nda görev yapmış olan Sultan Özer, sürekli basın kartı sahibi Fevzi Argun, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ Bayhan, Haber Editörü Vural Nasuhbeyoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, Sayfa Editörü İskender Bayhan, Haber Redaktörü Şükrü Taş, Foto Muhabiri Sevil Atar ve muhabirler Şerif Karataş, Derya Dursun, Ercüment Akdeniz, Elif Ekin Saltık, Elif Görgü, Emine Uyar, Mehmet Özer, Özer Akdemir’le yazar Erol Aral’ın basın kartları iptal edildi.

Basın kartları iptal edilen BirGün çalışanları şöyle: İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın, Yayın Koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı, Ek Yayınlar Sorumlusu Berkant Gültekin, yazar Doğan Tılıç ve Ankara muhabirleri Hüseyin Şimşek ile Oktay Evsen.

Edindiğimiz bilgiye göre ise Cumhuriyet Gazetesi Ankara Muhabiri Ozan Çepni'nin de basın kartı iptal edildi.

DİSK'ten açıklama

DİSK Basın-İş iptal edilen basın kartlarına yönelik açıklama yaptı. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet başta olmak üzere, pek çok gazetecinin basın kartı iptal edildi. Yeniden hatırlatıyoruz: Devletin verdiği basın kartı gazeteciliğin ehliyeti değildir. Tüm basın örgütlerini bir araya gelmeye ve ortak bir basın kartı komisyonu kurmaya davet ediyoruz."

Etiketler :