İktidar destekli TÜGVA: Gençlerimize sunulmuş imkanlarla Avrupa'nın ötesinde

İktidar destekli TÜGVA: Gençlerimize sunulmuş imkanlarla Avrupa'nın ötesinde
Yurt bulamayan gençler parklarda kalırken iktidar destekli TÜGVA'nın Başkanı Enes Eminoğlu "Türkiye, özellikle gençlerimize ve girişimcilerimize sunulmuş imkanlarla Avrupa ülkelerinin daha ötesinde bir konuma gelmiş oldu" dedi.

AKP'li belediyeler ve iktidardan bir çok alanda destek gören Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkında son günlerde sızan belgeler haberleştirilmişti. Mahkeme kararına rağmen polis korumasıyla Adalar iskelesini boşaltmayan TÜGVA başkanı öğrencilere verdikleri imkanları sıraladı. Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi'ne katılan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Enes Eminoğlu konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve hakkında çeşitli iddialar bulunan TÜGVA'nın Başkanı Eminoğlu, AKP iktidarı dönemini vurgulayarak şunları söyledi:

"Ülkemize ve gençliğine inanıyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü gençlerimizin çalışma aşkına ve azmine yakından tanık oluyoruz. Ülkemiz özellikle son 19 yılda gerçekten çok değişti ve gelişti. Türkiye, özellikle gençlerimize ve girişimcilerimize sunulmuş imkanlarla Avrupa ülkelerinin daha ötesinde bir konuma gelmiş oldu. Bunda siyasi iradenin, koşulları doğru kullanan şirketlerin ve azimli genç girişimcilerin çok büyük payı var. İnovatif düşünceye sahip gençlerimiz, artık girişim sermayesine rahatlıkla ulaşabiliyor. Finansman kaynaklarına da aynı şekilde ulaşabiliyor."

TÜGVA hakkında ortaya çıkan belgelere ilişkin “İçerden belgeleri almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor” diyen Eminoğlu, TÜGVA'nın gençlerin inovatif düşüncelerini desteklediğine işaret ederek, "İş hayatında yöneticilik yapan ve yönetici adayı olan gençlerimiz için 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz 'Genç Yönetici Okulu' eğitimleri başta olmak üzere bir birinden değerli kıymetli çalışmalar yürütüyoruz. Genç Girişimci Akademik, Girişimci Masa çalışmalarıyla da gençlerimize bu noktada rol model olmaya ve onları desteklemeye çalışıyoruz." diye konuştu.