İkizdere'de kesilen ağaçlar muhtarlara 'sus payı' olarak mı veriliyor?

İkizdere'de kesilen ağaçlar muhtarlara 'sus payı' olarak mı veriliyor?
İkizdereliler, İşkencedere Vadisi’nde kesilen ağaçların köy muhtarlarına “sus payı” olarak dağıtıldığını öne sürdü.

Rize'nin İkizdere'ye bağlı İşkencedere Vadisi'nde taş ocağına karşı mücadele eden Güngör Baş, iş makineleri tarafından kesilen ağaçların muhtarlara verildiğini öne sürdü. Geçtiğimiz günlerde İkizdere'de Cengiz İnşaat, köylülerin, iş makinelerinin çalıştığı alana girişini engellemek için girişe demir kapı çekmişti. 

İkizdere'de direniş sürerken, Güngör Baş tarafından kesilen ağaçların muhtarlara verildiği öne sürüldü. Duvar'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, “Ağaçları katleden Cengiz İnşaat, şimdi de ağaçları ona buna vermeye başladı” diye konuşan Baş, ağaçların Gürdere ve Cevizlik köyü muhtarlarına verildiğini söyledi. Bunun yanı sıra kim olduğunu bilmedikleri kişilerin de kesilen ağaçları araçlara yükleyip götürdüğünü anlatan Baş, “Katledilen ağaçları sus payı olarak mı dağıtmaya başladılar?” diye sordu.

Çalışmaların doğaya zarar verdiğini belirten Baş, vadideki nesli tükenmekte olan boz ayıların ve diğer ayılan bölgeyi terk etmeye başladığına dikkat çekti. "Katliamın boyutu her geçen gün ortaya çıkıyor. Bu ağaçları katledip sonradan insanlarımıza vermekle bu direnişimizi durduracaklarını sananlar yanılıyor” diyen Baş, yaşam alanlarını savunmakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler :