İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ayazağa Spor Kompleksinin açılışında konuşma yaptı. Soylu, "Biz daha yeni başladık, göreceksiniz, bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacağız" dedi.

Soylu, Ayazağa Spor Kompleksinin açılışında yaptığı konuşmada, iki yıl önce sahanın yapılması için kendisine talepte bulunanlara, Ayazağa'ya yakışır bir tesisin inşa edileceğine dair söz verdiğini ifade etti.

Soylu, bakanlık olarak dertlerinin milletin 24 saat huzur içerisinde yaşaması olduğunun altını çizerek, "İstanbulluların evinden okuluna, işine, gecenin bir saatinde hiçbir huzursuzluk hissetmeden, endişeye kapılmadan istediği noktaya gidebilmesi bizim derdimiz. Geçen gün Diyarbakır'daydım. Gecenin saat üçünde, dördünde Diyarbakır sokaklarındaydık. Bir zamanlar akşamın saat dördünde, beşinde herkesin kepengini indirdiği Diyarbakır'da, 24 saat çalışan iş yerlerinin açık olduğunu, herkesin gözünün içerisinde umut olduğunu ve aydınlık olduğunu gören bir kardeşiniz olarak bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Soylu, Ayazağa'ya ve sporculara yakışır bir stat inşa ettiklerini dile getirdi.

"Biz daha yeni başladık"

İçişleri Bakanı Soylu, geçen hafta Tunceli'de olduğunu ve bu akşam Hakkari'ye gideceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta Ovacık'ta Ahpanos Vadisi'nde bulundum. 570 terörist vardı orada, bundan 5 yıl önce. Bu hafta ikisini daha tepeledik. Üçünden de birisinin kolu yok, birisinin bacağı yok, bir tanesinin de başka bir iç hastalığı var, yatıyor. Toplam 16 kaldı. Onlar da kafalarını, burunlarını çıkaramıyorlar. Burunlarını çıkarttıkları an tepeliyoruz. 180'in altına düştü. Biz onları ne görüyoruz biliyor musunuz? ABD'nin, Fransa'nın, Avrupa'nın, Batı'nın bu ülkeyi ilerlemeden yoksun bırakmak için, bu ülkenin birliğini ortadan kaldırabilmek için tuttukları hainler olarak nitelendiriyoruz. Ve biz onları tepelediğimiz zaman ABD'yi de tepeliyoruz, Batı'yı da tepeliyoruz. Bundan 20-21 yıl önce bir Suriye vardı. Bugün Suriye o günden çok geri düştü. 2000 yılında bir Irak vardı, bugünkü Irak o günkü Irak'tan çok daha geridedir. Etrafınızdaki coğrafyadaki bütün ülkelere böyle bakın. Batı, her birini geri bırakabilmek için binbir tezgahla üzerlerine oynamaktadır. Ama 21. yüzyılın başından itibaren Türkiye, bambaşka bir noktaya gelmiştir"

Soylu, 2 yıldır pandemiyle karşı karşıya kalındığını belirterek, "Çektiklerimizi hepimiz biliyoruz. Bütün dünya maliyetle karşı karşıya kaldı, elbette ki biz de maliyetle karşı karşıya kaldık. Şimdi diyorlar ki, 'Nasıl olsa pandemide Türkiye sıkışmıştır. Belki biraz daha üzerine gidersek, onları pes ettiririz. Bugünkü ilerlemelerinin tamamını bir şekilde geri alabiliriz.' Çünkü bize kızıyorlar. Büyüttükleri FETÖ'yü tasfiye ettik. Büyüttükleri PKK'yı kımıldayamaz hale getirdik. Çünkü bize kızıyorlar. 'İHA vermedik, ATAK helikopterleri vermedik ama kendileri yaptılar, nasıl yaparlar? Nasıl dünyanın en büyük havalimanını yaparlar? Biz bunları bu kadar sıkıntıyla karşı karşıya bırakırız da bunlar yine ayakların üzerinde nasıl dururlar?' Onlara buradan, Ayazağa'dan, yiğidin harman olduğu yerden bir şey söylemek istiyorum. Biz daha yeni başladık, göreceksiniz, bütün dünyaya sözü hüküm olarak geçen bir ülke olacağız" dedi.

Türkiye'nin yapacağı çok iş olduğunu aktaran Soylu, "Cumhur İttifakı'nın yapacağı çok iş var. Aziz ve asil milletimizin yapacağı çok iş var, hep birlikte etrafımızdaki coğrafyayı kaos cenderesine döndürmek isteyenlere fırsat vermeden, birbirimize sarılarak, birlik anlayışı içerisinde en güzelini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Onun için hepimiz çok çalışmalıyız, çok gayret göstermeliyiz, çok mücadele etmeliyiz, yılmamalıyız. Bizi teslim almak isteyenlere de pes etmeden ayakta durarak, dünyada söyleyeceğimiz sözün var olduğunu hep birlikte anlatmalıyız" şeklinde konuştu.