İBB Sözcüsü Ongun: Kendileri çalıp, kendileri oynamak istiyorlar

İBB Sözcüsü Ongun: Kendileri çalıp, kendileri oynamak istiyorlar
İBB Sözcüsü Murat Ongun, AKP'li Tevfik Göksu'nun katıldığı CNN Türk'te yayımlanan "Neler oluyor?" programında cevap haklarının engellenmesine ilişkin Halk TV'de açıklamalarda bulundu. Ongun, "Kendileri çalıp, kendileri oynamak istiyorlar. Doğruları duymaya da çok tahammülleri yok. Dün akşam yayına katılma konum programın başında kesilmiş oldu" dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, CNN Türk'te "Neler oluyor?" programına konuk oldu. Tevfik Göksu programda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunarak, bir takım iddialarda bulundu. Yanıt hakkını kullanmak isteyen İBB Sözcüsü Murat Ongun'un talebi yanıtsız bırakıldı.

İBB Sözcüsü Ongun, dün yaşanılanlara ilişkin Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde açıklamalarda bulundu.

Yayına bağlanma talebine ilişkin konuşan Ongun şunları söyledi:

"Yayına katılma konusu aslında programın başında kesildi. Programın moderatörü hanımefendi ilk konuşmasında arzu ederse İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu telefonla bağlanabilir dedi. Bunun üzerine de sayın Göksu, 'Benim muhatabım İBB Başkanıdır. O bağlanabilir' dedi. Sonra moderatör hanım, 'Murat Ongun bağlanmak isterse bağlanabilir mi?' dedi. O da, 'Hayır, bağlanamaz' dedi. Zaten programın başında direkt olarak yayındaki iftiralara yönelik doğru bilgi verme şansım elimden alındı. Bunun üzerine bazı paylaşımlar yaptım. Bu sayede Grup Başkanvekilimiz Doğan Subaşı yayına katmayı başardık en azından.

Ben geçen hafta bu terör iddialarıyla ilgili olarak CNN'in yayınına katılmayı arzuladım ama o da kabul görmedi. Kendileri çalıp, kendileri oynamak istiyorlar. Doğruları duymaya da çok tahammülleri yok. Dün akşam yayına katılma konum programın başında kesilmiş oldu. "

Terör iltisaklı personel

Göksu'nun '3 tane İBB çalışanı tutuklandı' ifadesi hakkında da konuşan Ongun şöyle konuştu:

"Sayın Tevfik Göksu dün akşam '3 tane İBB çalışanı tutuklandı' dedi. Doğru, bir iddianame var. İBB'de çalışan üç çalışan da tutuklandı. Yalnız bunlardan bir tanesi 2004 yılından beri İstanbul Beylikdüzü Gülpınar AK Parti aktif üyesiyim diyor. Bizim çalışanımız ama AK Parti üyesi. Nasıl terörle AK Parti arasında bir bağ kuramazsak, terörle İBB arasında da bir bağ kurmak yanlış olur.

Biz, 10 Aralık günü TBMM'de İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmesi sırasında sayın bakanın ifadesiyle duyduk. Hemen ardından kendi soruşturmamızı başladık. Sayın bakana, sayın başkanımız bir mektup gönderdi bu isimlerin ivedi olarak bildirilmesini, gereğini yapacağını söyledi. Bize 10-15 gün sonra bir yanıt geldi. Yanıtın özü, 'Sen İBB Başkanı olarak İçişleri Bakanına yazı yazamazsın. Çok merak ettiğin bir şey varsa işe aldığın herkesin dosyasını Valiliğe gönder. Onlar sana yanıt verir' minvalinde bir yanıt aldık.

24 gündür 557 terörist elini kolunu sallayarak geziyor herhalde bu zamana kadar bir şey yapılmadı. Müfettişlerimiz geldi. Ne isterlerse bütün evrakları veriyoruz. Onlar incelemelerini yapacak, ondan sonra bir sonuçla karşılaşacağız. Bir şeyler bulunmaya çalışılacak gibi ama baştan bir ifade var. Bir tespit ortaya koyuyor aslında İçişleri Bakanlığı ama pek çok hukukçuya göre bunun gereğini hukuka göre yapmıyor. "

'Yalancılığı mahkeme kararıyla hükme bağlanmış' ifadesi

İBB AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun hakkında kullandığı "Mahkeme kararıyla Türkiye'de yalancılığı tescillenmiş bir arkadaş" ifadesine de yanıt veren Ongun şunları söyledi:

"Ben diyeceğimi dün akşam dedim. Öyle bir mahkeme kararı yok. Bu konuda bir mahkeme kararı yayınlarsa istifa edeceğimi de söyledim. Ama yayınlayamazsa sayın Göksu'nun gereğini yapması gerektiğini de söyledim meydan okudum. Bir fazilet durağıdır gidiyor. Fazilet durağıyla ilgili konunun özü şudur. Bu konuyla ilgili bana iki tane soruşturma açıldı. Ben Danıştay'da bu soruşturmalardan beraat ettim. Hiçbir mahkeme bana, 'Murat Ongun bu konuda yalan söyledi' demedi.

Dün akşam programda '45 bin kişiyi işe aldılar ben bunları SGK'dan aldım' dedi, elinde bir takım kağıtlar gösterip geri çekti. SGK'nın İBB'nin verilerini Tevfik Göksu'ya verme hakkı yok. Eğer bunu yaptıysa suç işlemiştir. Kafasına göre 45 bin kişi işe alındı, 13 bin bilmem kaç kişi işten atıldı diyor. Biz bugüne kadar İBB ve iştiraklerine 21 bin 500 civarında personel aldık, İBB'nin iş akdini fesh ettiği sayı ise 3 bin civarında. "

Ongun şöyle devam etti:

'İBB'de kararlar kahvehanede imzalanıyor' iddiası

"Tevfik bey AK Parti dışında başka partilere üye olan insanlar iş bulduğunda üzülüyor. Biz AK Partili de olsa, CHP'li de olsa bütün partilere kapımız açık. Liyakatle işini hak eden herkes biz de çalışabiliyor, onu şaşırtan konu bu oluyor. Biz göreve geldiğimizde yaptığımız incelemelerde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın onayı olmadan bir kişinin bile işe giremediğini tespit ettik. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın onayı olmadan 2 tane stajyer işe girmiş, 1 ay sonra fark edip kovmuşlar. Bu yüzden aramızdaki yönetim farkı budur, şaşırabilir.

Tevfik bey herhalde kahvehanelerde zaman geçiyor bunlar hep kahvehane dedikodusu anlattıkları. Kendisiyle karıştırmış olabilir çalışma arkadaşlarımızı."

Marmaray zammı

"Marmaray'a zammı İBB yaptı demek ayıp bir şey. İstanbul'daki ulaşımla ilgili kararlar UKOME'de alınıyor. 'Biz yapmadık İBB yaptı' diyorlar. Tamam biz yaptık ama UKOME'de bu kararı oy birliğiyle aldık. Sizin hiç mi katkınız yok? Bunun üzerine 'Ama biz şerh düştük' diyorlar. Bir kere UKOME kararlarında 'şerh düşme' diye bir şey yok. Zammı yaptırmak istemeselerdi ret diyebilirlerdi. "