Ongun'dan TCDD'ye: Devlet dedikodu yapmaz

Ongun'dan TCDD'ye: Devlet dedikodu yapmaz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yer alan TCDD'ye bağlı Marmaray'a yapılan zam tartışılmaya devam ediyor. Yeni yılın ardından peşi sıra gelen zam haberlerinden biri de Marmaray'a yapılan yüzde 36 zam oranı oldu. TCDD sözkonusu zammın İBB tarafından hukuksuz şekilde yapıldığını iddia ederken İBB'den de cevap geldi. İBB Sözcüsü Ongun, "Samimiyseniz ulaşımı bedava yapın" dedi.

Marmaray tam parkur ücreti 8,91’den 12,12 liraya, öğrenci ücreti 4,03’ten 5,48 liraya, öğretmen/yaşlı ücreti 6,21’den 8,45 liraya yükseldi. En az yani en kısa taşıma ücreti tam 4,03’ten 5.48 liraya, öğrenci-indirimli 1,96’dan 2.67 liraya, öğretmen/yaşlı 2,88’den 3.92 liraya çıktı.

Zam duyurusu ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılan açıklamada, sözkonusu zammın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuksuz bir şekilde yapıldığı ifade edildi.

TCDD tarafından yapılan bu açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi.

'Devlet dedikodu yapmaz'

Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Devlet 'dedikodu' yapmaz. UKOME kararında imzalar mevcut. Son günlerde bazı kamu kurumlarımızın tavrı ile trol hesaplar arasında fark göremiyoruz. Devlet kurumları trolleşemez. yüzde 125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok" dedi.

Etiketler :