İBB Sözcüsü Murat Ongun: Müfettişler İBB’ye geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB'ye teftiş talimatının ardından, müfettişlerin İBB’ye geldiğini açıkladı.

Ongun, "Bütün Türkiye olarak, İçişleri Bakanı'nın iddia ettiği 'İBB'de 557 terörist var' konusunu TBMM'deki İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri esnasında duyduk. Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok" dedi.

Kendilerinde böyle bir tespit bulunmadığını ve kendi soruşturma mekanizmalarını harekete geçirdiklerini aktaran Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konu hakkında kendilerinin bilgilendirilmesi hakkında 15 Aralık 2021'de yazı gönderdiğini de belirtti.

"İçişleri Bakanlığı'nın yanıt yazısı resmi olarak bize bu sabah ulaştı. 'İBB Başkanı, İçişleri Bakanı'na yazı yazamaz, soru soramaz. Bütün işe giren insanların belgesini, bilgisini İstanbul Valiliği'ne verin. Valilik araştırıp size söyler' gibi muğlak bir yazı geldi" diyen İBB Sözcüsü, aslında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nde 37 kişinin "İşte İBB'deki teröristler" diye fotoğraflarının yayınlandığının ancak 8 tanesinin İBB ve iştirakleriyle ilgisinin olmadığını belirten Murat Ongun geriye kalan 29 kişiden 20'sinin de Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

'Devlet kanadından bilgi gelmedi'

"20 gün geçti, İBB'ye hiç kimse 'Senin 557 teröristin şudur' diye bir bilgi vermedi. O yüzden siz ne kadar biliyorsanız, ben de İBB'nin göbeğindeki bir isim olarak o kadar biliyorum" diyen Ongun, bilgi almak için her yolu denediklerini ancak devlet kanadından herhangi bir bilgi verilmediğini ifade etti.

'Müfettişler İBB'ye geldi'

İBB'ye inceleme için gelen müfettişlere yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen İBB Sözcüsü, "Sayın müfettişlerimiz bütün incelemelerini yapacakalar, biz bütün evraklarımızı sunacağız ki bu iş sağlıklı bir sonuca ulaşsın" dedi.

İBB'ye yönelik 'yalan' yayınlar yapıldığını ve bir bakanın da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "İBB'ye terörist doldurmakla" itham ettiğini söyleyen Ongun sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin insan kaynaklarıyla ilgili sorumlularını kimse tanımaz ama sokakta herkesin tanıdığı kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. Şimdi, CHP belediyelerle ilgili toplantılar yapıyor.

Yarın çarşıda pazarda insanların bu kara propaganda ile kirli enformasyonla tepki göstereceği insan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı.

Burada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyaseten hedefe konmuştur, bunun altını kalın bir çizgiyle çizelim"