Güngör Arslan’ın cinayet faili: ‘Seni çok rahat ettireceğiz’ dediler

İzmit'te, Ramazan Ö.'nün gazeteci Güngör Arslan'ı ofisinde vurarak öldürdüğü olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ramazan Ö. ilk ifadesinde, kendisini azmettiren iki kişinin “Güngör Arslan'ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz" dediğini anlattı.

İzmit'te, Ramazan Ö.’nün (21) internet haber sitesi sahibi Güngör Arslan'ı (60) ofisinde tabancayla vurarak öldürdüğü olaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ramazan Ö.’nün “Elimde bir haber var, Güngör Arslan ile görüşmek istiyorum” diyerek odasına gittiği, ardından da silah sesleri duyulduğu belirtildi. Kurulan özel ekip, cinayeti aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Ses gazetesinin sahibi ve yazı işleri müdürü Güngör Arslan’ı öldüren fail R.Ö sorgu sırasında cinayete iki kişinin azmettirdiğini söyledi. R.Ö. ifadesinde “Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın. Ailen de bir sorun yaşamayacak" dediğini anlattı.

R.Ö., azmettirdiğini iddia ettiği iki kişiyi mahalleden tanıdığını, cinayetten bir gün önce Derince’de boş bir arazide atış talimi yaptıklarını söyledi.

Atış taliminden bir gün sonra gazeteye gittiğini anlatan R.Ö., bir haberle ilgili Güngör Arslan’la görüşmek istediğini belirterek odasına girdiğini söyledi.

Burada Arslan’la tartıştığını, ardından da Arslan’ın ayağına 2 el ateş ettiğini ifade eden R.Ö., Arslan’ın üzerine geldiğini düşünerek havaya 4-5 el ateş açtığını, o kurşunlardan birinin Arslan’a isabet etmiş olabileceğini iddia etti.

Öldürmek istemediğini savundu

R.Ö. ayrıca azmettirdiğini iddia ettiği iki kişinin kendine "Öldüreceksin" demesine rağmen Arslan’ı öldürmek istemediğini savundu.

Azmettiricilerin kendisine bir avukat da gönderdiğini söyleyen R.Ö., "Ben sizin gönderdiğiniz avukatı istemiyorum" diyerek bunu reddettiğini anlattı.

Arslan'ın kızı: Sıkı sık tehditler alıyordu

Bianet'te yer alan habere göre, Güngör Arslan’ın kızı Nazlıcan Arslan ise, babasının sık sık tehditler aldığını iddia etti.

Tehditlerin son günlerde de devam ettiğini belirten Arslan, “Şikâyette bulunduğumuz kişiler var. Gazetemize saldırı yapılmıştı onların da failleri İmperial Park Otel’in sahipleriydi. Dava açılmış, zararımızı karşılamışlardı. Babama yapılan fiziki saldırılarla ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı” dedi.