Gazeteci Güngör Arslan silahlı saldırıda öldürüldü

Gazeteci Güngör Arslan silahlı saldırıda öldürüldü
Kocaeli'de, Ses Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Güngör Arslan, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Arslan, dünkü yazısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihalesindeki şaibeleri kaleme almıştı.

Kocaeli'de, Ses Kocaeli Gazetesi sahibi Güngör Arslan, Cedit Mahallesi'ndeki ofisine gelen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan gazeteci Arslan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Vali Yavuz: Saldırgan yakalandı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, saldırıyı kınayarak, saldırgan R.Ö.'nün yakalandığını açıkladı. Kocaeli Valiliği ise R.Ö.’nün saldırıda kullandığı tabancayla yakalandığı, olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

Belediye ihalesindeki şaibeleri yazmıştı

Arslan, dünkü yazısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihalesindeki şaibeleri kaleme almıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın 502 konutluk ihaleyi yakın arkadaşına verdiğini yazan Arslan, Büyükakın için “Belki de siyasi geleceğini tehlikeye attı” ifadesini kullanmıştı.

Son yazısı: Bu adam ne yaptı?

Yavuz, bugünkü son yazısında ise eylem yapan Migros işçilerini yazmıştı. "Bu adam ne yaptı?" başlıklı yazısında kelepçeli elleriyle gözyaşlarını silen işçiyi yazan Güngör, "Bakın bu fotoğrafa. Öyle öyle güzel bir manzaraya bakar gibi değil en ince ayrıntısını inceleyerek ve de daha da önemlisi hissederek dikkatlice bakın..." demişti.

adsiz-tasarim-1.jpg

Hürriyet'ten başsağlığı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Arslan'ın ölümünün ardından Twitter hesabından başsağlığı diledi. Kaplan, "Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ses Kocaeli'nin sahibi Güngör Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşanan menfur olayı kınıyor, suçlu ya da suçluların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyorum" dedi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nden (KOGACE) saldırıdan sonra yapılan açıklamada, Arslan'ın ofisinde silahlı saldırıya uğradığı belirtilerek, "Bilinci kapalı olan ve entübe edilen Arslan'a yapılan bu saldırıyı kınıyor, kendisine acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.