Gazeteci Güngör Arslan’ın katil zanlısı: Yazısını beğenmedim

Gazeteci Güngör Arslan’ın katil zanlısı: Yazısını beğenmedim
Kocaeli'nde silahlı saldırıda hayatını kaybeden ‘Ses Kocaeli’ adlı haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, son yolculuğuna uğurlandı. Cinayetin ardından gözaltına alınan Ramazan Ö.'nün ise ilk ifadesinde, yazısını beğenmediği için Arslan'ı öldürdüğünü söyledi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde öldürülen yerel haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, toprağa verildi.

Güngör Arslan'ın cenazesi, Fevziye Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, siyasi partilerin il başkanları, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, gazeteciler ve yurttaşlar katıldı.

Birgün'de yer alan habere göre, Vali Yavuz, Güngör Arslan'ın eşi Suna Arslan'a başsağlığı dileğinde bulundu. Suna Arslan “Siz eğer bunu bulursanız, o zaman bana başsağlığı dileyin” dedi. Vali Yavuz ise "Hiç endişeniz olmasın bulacağız” diyerek cevap verdi.

Camideki törenin ardından 2 çocuk babası, 60 yaşındaki Arslan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere İzmit Bağçeşme Mezarlığı’na götürüldü.

Şüphelinin ilk ifadesi

Gözaltına alınan 21 yaşındaki Ramazan Ö.'nün ise emniyetteki sorgusu sürüyor.

Ramazan Ö.'nün ilk ifadesinde, yazısını beğenmediği için olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Polis, Ramazan Ö. ile bağlantılı olan kişileri tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Cinayet dün (19 Şubat) saat 15.00 sıralarında Cedit Mahallesi, Muzaffer Fidan Sokak'ta meydana geldi.

Ses Kocaeli adlı haber sitesi sahibi Güngör Arslan, ofisinin önüne gelen Ramazan Ö. ile görüştü. Daha sonra Ramazan Ö. çıkarttığı tabancasıyla peş peşe ateş etti.

Göğsüne ve sağ bacağına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Güngör Arslan, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Arslan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan Ramazan Ö. gözaltına alındı.